06. jul. 2020 kl. 13:13
1686 visninger

Kvartalsforventninger til 3. kvartal for Virksomhedsobligationer

Den seneste tids tiltagende smittespredning i USA har øget frygten for nye restriktioner, og dermed risiko for at den økonomiske genopretning ender med at tage længere tid end hidtil forventet.

Corona-pandemien vil fortsat komme til at spille en vigtig rolle i forhold til udviklingen på de finansielle markeder. Den seneste tids tiltagende smittespredning i USA har øget frygten for nye restriktioner, og dermed risiko for at den økonomiske genopretning ender med at tage længere tid end hidtil forventet. Indtil videre har de gigantiske hjælpepakker fra regeringer og centralbanker ført til, at forholdene på markedet for virksomhedsobligationer ser markant bedre ud i dag, end da markedsuroen var på sit højeste i forrige kvartal. Forventninger til stigningerne i konkursraterne er aftaget, om end de kommer til at stige fra det nuværende historisk lave niveau. Men tiltagene fra Den Europæiske Centralbank, ECB, og den amerikanske centralbank, Fed, har haft en afgørende betydning for, at virksomhedsobligations-markedet er opblomstret igen.

ECB’s støtteopkøbspogram, som også omfatter opkøb af IG-virksomhedsobligationer, blev ved seneste rentemøde næsten fordoblet og løbetiden forlænget med 6 måneder til juni 2021. Samtidig har nye tiltag givet lettere adgang til refinansiering. Dermed er virksomhedernes lånevilkår i EU blevet væsentligt forbedret. Samtidig har Fed udvidet sit opkøbsprogram til at være ubegrænset i størrelsesordenen og gået skridtet videre i relation til opkøb af obligationer udstedt af virksomheder med en lavere rating end IG. Med disse tiltag in mente ser vi gode muligheder for at kreditspændene indsnævres yderligere i det kommende kvartal.

Globale Investment Grade-virksomhedsobligationer
Kreditspændet på globale IG-virksomhedsobligationer steg helt ekstremt i marts. Mens COVID-19 gjorde sit indtog i Europa og USA, steg frygten for de økonomiske konsekvenser samtidig med, at likviditeten i markedet for virksomhedsobligationer forsvandt. Men centralbankernes hurtige ageren kombineret med politikernes velvilje til at støtte op med økonomiske hjælpepakker har stabiliseret markedet i en sådan grad, at virksomhederne har genoptaget udstedelsen af nye virksomhedsobligationer. Vi forventer, at kreditspændet for IG-virksomhedsobligationer vil indsnævres yderligere. 

Europæiske High Yield-virksomhedsobligationer
Kreditspændet på europæiske High Yield-virksomhedsobligationer steg ligeledes meget kraftigt dog ikke helt til samme niveauer som under gældskrisen i 2011. De store hjælpepakker og genåbningen af økonomierne har reduceret forventningerne til konkursraterne. Vi forventer ligeledes, at kreditspændet for High Yield-virksomhedsobligationer indsnævres yderligere i det kommende kvartal. 

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

1
Baseret på 1 anmeldelser

Mest læste artikler

16. apr. 2021 kl. 13:58

Video: God start på året

Video: God start på året
21. maj. 2021 kl. 08:00

Investér i ny dansk aktiefond

Investér i ny dansk aktiefond
15. apr. 2021 kl. 12:44

Højrentelande presset af rentestigninger i USA

Højrentelande presset af rentestigninger i USA
31. maj. 2021 kl. 15:07

Solide kinesiske nøgletal

Solide kinesiske nøgletal
10. jun. 2021 kl. 08:42

”Kun få markeder kan følge med det danske”

”Kun få markeder kan følge med det danske”
26. maj. 2021 kl. 10:59

Toneangivende indeks fylder 125 år

Toneangivende indeks fylder 125 år