Kvartalsforventninger til Sydinvest International

Visninger: 1013 Dato: 12. apr. 2018 kl. 14:05

I Europa er nøgletallene begyndt at skuffe. Det tilskrives til dels frygten for en forværring af vilkårene for den globale handel.

Forventninger til kommende kvartal
I USA forventer vi, at en relativ stærk vækst, lav ledighed og ufinansierede skattelettelser sammen med flere renteforhøjelser kan føre til et opadgående pres på de amerikanske obligationsrenter. Vi har allerede set kraftige rentestigninger i starten af året, men USA’s nye protektionistiske handelspolitik og tiltagende geopolitisk uro har sat en midlertidig stopper herfor. Endvidere var den nye centralbankchef Jerome Powell på det seneste rentemøde en anelse blødere i sine udmeldinger end forventet. Fortsætter USA med sin handelspolitiske intifada, kan det lægge en dæmper på forventningerne til rentestigninger på den korte bane. Til gengæld kan nye toldsatser kombineret med en ufinansieret skattereform forstærke rentestigningerne på lidt længere sigt.

I Europa er nøgletallene begyndt at skuffe
Det tilskrives til dels frygten for en forværring af vilkårene for den globale handel. Det har sendt renterne ned oven på pæne stigninger i starten af året. Den Europæiske Centralbank vil til efteråret nedtrappe sine obligationsopkøb, og opkøbsprogrammet slutter sandsynligvis inden udgangen af 2018. Det vil føre til et opadgående pres på de europæiske renter, men rentestigningen vil nok blive dæmpet af en forholdsvis lav inflation.

I Japan vil økonomien fortsætte den positive udvikling.
Ledigheden er rekordlav, og det øger presset på den japanske centralbank for ikke længere at føre en helt så ekspansiv pengepolitik i 2018. Men da inflationen i Japan er meget lav, vil det være med til at sikre, at det opadgående pres på de japanske renter bliver behersket i 2018.

Af porteføljemanager Niels Mellemgaard Sørensen, for Sydinvest, den 12. april 2018.

Tilbage