Latinamerika - markedskommentar

Visninger: 1031 Dato: 04. dec. 2018 kl. 10:55

USMCA handelsaftalen (USA-Mexico-Canada Aftalen) er i fokus.

Markedsudvikling
Latinamerika var den eneste region på Emerging Markets med faldende aktiemarkeder i november. Hovedårsagen er politisk usikkerhed med snarlig tiltrædelse af nye præsidenter i både Mexico og Brasilien. Mexicos nyudnævnte præsident, AMLO, valgte i oktober at annullere opførelsen af lufthavnen i Mexico City via en folkeafstemning for en udvalgt befolkningsgruppe. Afstemningen skabte frygt blandt investorerne for lignende tiltag i den kommende tid.

Brasiliens kommende præsident, Bolsonaro, udnævnte flere ministre til den kommende regering, hvilket dog blev positivt modtaget af markedet.

Den symbolske underskrivelse af handelsaftalen, USMCA, blev udført på månedens sidste dag. Den mangler fortsat godkendelse i de tre involverede landes parlamenter.

Afkast i forhold til sammenligningsindekset
Porteføljen klarede sig på niveau med sit sammenligningsindeks. Undervægten i Colombia bidrog positivt, da især det store olieprisfald trak de colombianske aktier i rødt.

Porteføljefordeling
De største undervægte er i Chile og Colombia. Den største overvægt er i Mexico. Der er fortsat størst eksponering mod finans og materialer samt mindst mod industri og stabilt forbrug.  

Markedsudsigt     
Der er stadig en usikker stemning blandt investorerne i Mexico, da man frygter flere overraskende tiltag fra AMLO efter hans tiltrædelse den 1. december. Bolsonaro skal i starten af det nye år have iværksat en pensionsreform, der vil være afgørende for Brasiliens økonomi i de kommende år. Det vil være positivt for markederne, hvis alle tre præsidenter får godkendt handelsaftalen, USMCA, i deres respektive parlamenter. Sværest ser det dog ud for Donald Trump.

Tilbage