23. okt. 2020 kl. 10:26
1572 visninger

Lave amerikanske renter så langt øjet rækker

COVID-19 og udfaldet af præsidentvalget i USA vil diktere udviklingen på de finansielle markeder i den kommende tid. Det er en farverig cocktail, der kan give store udsving.

For tiden ligner Joe Biden en kommende vinder af præsidentvalget, men intet er sikkert, selv efter at stemmerne er talt op. I skyggen af dette fortsætter Brexit-forhandlingerne imellem Europa og Storbritannien, men det ser efterhånden ud til, at det kan ende med et aftaleløst Brexit. 

I Europa har Coronavirussen spredt sig igen, og mange lande kæmper med stigende smittetryk. Det øger risikoen for, at nye nedlukninger kan komme på tale om end ikke i samme grad som i foråret. Den Europæiske Centralbank har ikke lanceret nye tiltag siden sidst, men i lyset af mange nye smittede og en negativ inflation kan der meget vel komme ændringer inden længe. 

Den amerikanske forbundsbank, Fed, har for første gang siden 2012 skruet på inflationsmålsætningen. Fremover vil Fed styre pengepolitikken efter den gennemsnitlige inflation og ikke som tidligere efter den aktuelle inflation. Det er et signal om meget lave renter længe endnu, også i tilfælde af at inflationen nærmer sig eller overstiger 2 %. Nu venter vi på, at Kongressen kommer tilbage til forhandlingsbordet og får forhandlet en ny økonomisk hjælpepakke på plads til glæde for de amerikanske forbrugere og dermed den økonomiske vækst. Genopretningen taber fart, og nedbringelse af arbejdsløsheden går langsommere. Biden ligger til at indtage Det Hvide Hus, men sammensætningen af Kongressen og Senatet er mindst lige så vigtigt. Gør demokraterne rent bord i begge kamre, kan det give bekymringer for blandt andet en tilbagerulning af Trumps sænkning af selskabsskatten.

Indtil det er afgjort, hvem der indtager Det Hvide Hus, forventer vi, at dollaren holder fast i den seneste tids styrkelse. 

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4,2
Baseret på 5 anmeldelser

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet