Horisont
Januar 2020
  • Udbytte
  • Investering
Læsetid: 4.00 minutter
Giv dit udbytte arbejdstøj på

Giv dit udbytte arbejdstøj på

Sådan kan du lade dit udbytte arbejde videre for dig.

Af Tine Lund Afdelingsdirektør Sydinvest

Får du udbetalt udbytte fra en eller flere investeringsforeninger, kan det være fornuftigt at geninvestere pengene. På den måde får du dit udbytte til at arbejde videre for dig.

Af Tine Lund
Afdelingsdirektør
Sydinvest

4.00 min.
  • Januar 2020
  • Udbytte
  • Investering

„På den lange bane kan det derfor være en fordel at gen­investere, hvis du vil have det maksimale ud af eventuelle fremtidige kurs­stigninger."

Har du valgt at investere i en udbyttebetalende fond, og har du ikke behov for det årlige kontante udbytte, kan det være fornuftigt at geninvestere pengene. Hvis ikke du lader udbyttet arbejde videre via geninvestering, vil udbyttet nemlig udhule værdien af din oprindelige investering.

 

Hvorfor skal jeg geninvestere?

Når Sydinvest udbetaler udbytte, tages det direkte fra investorernes investeringer. Det betyder, at værdien af den fond, du investerer i, falder med præcis det samme beløb, som du får udbetalt i udbytte.

 

Efter du har fået udbetalt dit udbytte, vil du altså have færre penge investeret, end du havde før. På den lange bane kan det derfor være en fordel at gen­investere, hvis du vil have det maksimale ud af eventuelle fremtidige kurs­stigninger. Du får ikke blot forrentet din investering, men også udbytterne af
din investering.

Hvad med skatten?

Du får ikke nogen skattemæssige fordele ved at få udbetalt et udbytte. For udbyttebetalende fonde fungerer skattelovgivning­en sådan, at din gevinst ved at
investere både beskattes ved beskatning af de udbytter, du modtager hen ad vejen, og når du sælger din investering med fortjeneste.

 

Husk: Afkastet er det vigtige – ikke udbyttet

Når du skal vurdere, om du har gjort en god investering, skal du huske at kigge på afkastet – ikke størrelsen af udbyttet. Det skyldes, at udbyttet blot er en del af din fortjeneste - den del du får udbetalt. Det er altså afkastet, der viser, hvor god en investering har været.

 

Bliv klogere på forskellen på afkast og udbytte her 

„Det er afkastet, der viser, hvor god en investering har været.“

Forventet udbytte i Sydinvest

Sydinvest har udbetalt udbytte i januar måned, og alle ud­bytterne gik fra i kursen den 21. januar 2020.


Her kan du se de opdaterede udbytter, som blev udbetalt i januar 2020: sydinvest.dk/udbytte