Giv dit udbytte arbejdstøj på

Giv dit udbytte arbejdstøj på

Når dine investeringer kaster udbytte af sig, er det en god anledning til at gennemgå din portefølje og beslutte, hvor du vil geninvestere udbytterne. På den måde får du dit udbytte til at arbejde videre for dig.

Hvis du får udbetalt udbytte fra en eller flere investeringsforeninger, kan det være fornuftigt at geninvestere pengene. Det sikrer, at investeringen har det bedst mulige langsigtede potentiale.

Geninvestering 

Når der går udbytte ind på din konto, får du udbetalt en del af ”gevinsten” af din investering. Samtidig trækkes pengene fra porteføljen, som bliver tilsvarende mindre værd. Derfor skal du huske at geninvestere udbyttet, hvis du har en længere tidshorisont med din opsparing. 

Har du fx sat dig et mål for, at din opsparing skal vokse inden for 3-5 år, er det vigtigt, at du geninvesterer de udbytter, som bliver udbetalt. På den måde har du også mulighed for at få et investeringsafkast af de udbetalte udbytter – den såkaldte renters rente-effekt. Du får så at sige udbyttet til at arbejde videre for dig.

Derfor skal du sende dit udbytte i arbejde
Læs også

Derfor skal du sende dit udbytte i arbejde

Læs artikel

Vælger du ikke at sende dine udbytter i arbejde, kan det betyde, at investeringen over tid ikke stiger så meget i værdi, da udbyttet vil udhule værdien af din oprindelige investering. Men til gengæld har du så fået udbyttet ind på kontoen i løbet af årene i stedet. 

Vælger du ikke at sende dine udbytter i arbejde, kan det betyde, at investeringen over tid ikke stiger så meget i værdi."

Husk: Der er forskel på afkast og udbytte

Når du skal vurdere, om du har gjort en god investering, skal du huske at kigge på afkastet –ikke på størrelsen af udbyttet. Udbyttet er nemlig kun den del af dit afkast, der bliver indbetalt på din konto. Afkastet omfatter både de ændringer, der er i kursen, og de udbytter, du har fået indbetalt på din konto.

Bliv klogere på forskellen mellem afkast og udbytte på sydinvest.dk/udbytte

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde