Horisont

FN's verdensmål

I 2015 vedtog FN 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. Formanden for FN’s Generalforsamling var dengang Mogens Lykketoft, der her forklarer, hvilke verdensmål der er, og hvorfor de er så vigtige.

4.00 min. Læs artikel

Hongkong

Hongkong var rammen om en fire dage lang konference om asiatiske aktier. Konferencen er blandt de største i verden. Aktiechef Jesper Engedal fortæller i dette interview om nogle indtryk fra konferencen og de samtaler, han havde med både analytikere og virksomheder.

3.00 min. Læs artikel

Et politisk år ramte markederne

Det har været en hård afslutning på et vanskeligt 2018. Stærke globale kræfter på tværs af politik, økonomi og markeder har krydset hinanden. Nogle af tendenserne er kortvarige og cykliske og derfor harmløse, mens andre potentielt er farlige i en verden, som i stigende grad domineres af nationalisme.

4.30 min. Læs artikel

To år med Sydinvests blandede fonde

Investorerne har taget godt imod Sydinvests blandede fonde, der blev lanceret for to år siden. Den samlede formue er nu vokset til 4,0 mia. kr.

3.00 min. Læs artikel

Øvrige artikler:

ESG og investering i bæredygtighed

Flere og flere selskaber lægger i dag vægt på bæredygtighed, ligesom det også har vundet indpas hos kapitalforvalterne, når de skal sammensætte deres investeringer. Her er ”ESG” blevet en vigtig betegnelse, som i stigende omfang sættes i forbindelse med selskabers måde at drive forretning på. ESG er en forkortelse for de engelske betegnelser for miljø, sociale forhold og god selskabsledelse.

3.00 min. Læs artikel

Afkast vs Udbytte

I januar 2019 har vi udbetalt pæne udbytter i flere af vores afdelinger, også selvom nogle af afdelingerne har givet negative afkast. Her kan du læse en kort guide til, hvad forskellen er på afkast og udbytte.

1.30 min. Læs artikel

Generalforsamling 2019

Tilmeldingen til generalforsamlingen i Investeringsforeningen Sydinvest foregår elektronisk, og nu får du også dit adgangskort via e-mail.

2.00 min. Læs artikel

Kort nyt fra Sydinvest

Små og store nyheder fra Sydinvest.

1.30 min. Læs artikel