Horisont
Maj 2021
  • Blandede fonde
  • Sydinvest Nyt
  • Økonomi
Læsetid: 1.00 minutter
Kort fra Sydinvest

1.00 min.
  • Maj 2021
  • Blandede fonde
  • Sydinvest Nyt
  • Økonomi

SE EKSPERTERNES
FORVENTNINGER

Hvert kvartal kan du læse porteføljemanagernes forventninger til de næste måneder. På Sydinvests hjemmeside er det muligt at få et indblik i, hvilke forventninger vi har til markeder, økonomier og valutaer, når vi lægger vores kvartalsforventninger op.

Følg med på sydinvest.dk/nyheder

FIND SVAR PÅ DINE

(INVESTERINGS) 
SPØRGSMÅL

Hvad betyder rebalancering? Hvordan fungerer aktieindeks? Og hvad er sammenhængen mellem afkast og risiko? Har du et spørgsmål til investering, kan du måske finde svar i vores håndbog. Gå ind på sydinvest.dk/investering

LÆS MERE OM

BLANDEDE FONDE

Afkastet i de blandede fonde ligger højt for årets fire første måneder. Især marts var en god måned for fondene. Det er især aktier og aktievalg, der har givet fondene et godt rygstød, mens obligationerne har trukket lidt ned. Afkastet i fondene lå mellem 0,6 % i Konservativ og op til 9,6 % i Aggressiv. Du kan læse mere om de blandede fonde på sydinvest.dk/blandede

OPSPARINGERNE

BUGNER UNDER PANDEMIEN

Beregninger foretaget af Sydbank peger på, at danskerne frem til 3. kvartal 2020 havde sparet 40 milliarder kroner op ud over det sædvanlige under COVID-19 pandemien. Det svarer til 2 % af Danmarks bruttonationalprodukt. Og den beregning er foretaget inden udbetalingen af feriepengene, hvorfor opsparingen formodentlig er endnu større.

 

INTERESSEN FOR EN AKTIESPAREKONTO VOKSER

I starten af 2021 blev det opgjort, at 130.000 danskere i løbet af to år havde oprettet en aktiesparekonto. Det viser tal fra Investering Danmark. Aktiesparekontoen gør det skattemæssigt nemmere og billigere at investere, og det benyttede knap 50.000 danskere sig af i 2019, der var ordningens første leveår. I 2020 valgte yderligere ca. 80.000 danskere at oprette en ordning, hvilket svarer til en årlig vækst i antallet af aktiesparekonti på ca. 170 procent.