Horisont

I Sydøstasien: På rejse efter viden

Turisme i Filippinerne, finansielle selskaber i Singapore og kinesiske medicinal-selskaber. Seniorporteføljemanager Bjarne Gier har været i Sydøstasien for at få den nyeste viden om investeringstemaer i Fjernøsten.

4.00 min. Læs artikel

Historien bag aktieindeks

Overskrifter som ”Nasdaq OMX er steget med 5 %” eller ”S&P 500 i stort fald” ses ofte i aviser eller i nyhederne. I investeringsverdenen bliver investeringsindeks brugt flittigt til at vise udviklingen inden for både aktie- og obligationskurser, men hvad er historien bag dem?

4.00 min. Læs artikel

Farlig handelskrig mellem USA og Kina

USA’s præsident, Donald Trump, satte i marts told på import af stål og aluminium med et skarpt sigte mod Kina. Siden da har Kina svaret hurtigt igen. En egentlig handelskrig vil være skadelig for alle parter.

3.30 min. Læs artikel

De 5 selskaber bag FAANG

I 2017 dukkede en ny forkortelse op på investeringshimlen: FAANG. Forkortelsen dækker over en række it-selskaber, som var ret afgørende for udviklingen på aktiemarkederne i 2017. Læs mere om selskaberne her.

3.30 min. Læs artikel

Ansvarlige investeringer i Kina

Sydinvest arbejder løbende på at påvirke virksomheder i en mere ansvarlig retning. For at kunne gøre det bedst muligt samarbejder Sydinvest med GES, der er en konsulent­virksomhed med speciale i ansvarlige investeringer. Sammen med GES var vi en tur i Kina.

3.00 min. Læs artikel

Øvrige artikler:

Stigende renter skaber uro

Det globale synkrone opsving er fortsat intakt, men visse ledende indikatorer antyder, at opsvingets styrke er aftagende. Dette forhold kombineret med en stigende frygt for risiko og stigende obligationsrenter har udgjort en udfordring for de finansielle markeder i årets start.

4.30 min. Læs artikel

Generalforsamling

Sønderjyllandshallen i Aabenraa dannede den 22. marts rammen om den ordinære generalforsamling i Sydinvest. Her kan du læse mere om årets generalforsamling.

2.30 min. Læs artikel

Kort og godt

Små og store nyheder fra Sydinvest: Læs blandt andet om invitation til årets investormøder, sydinvest.dk, et nyt omkostningstal og Forbes Magazines milliardærliste.

1.30 min. Læs artikel