Ny formand med rødder i matematikken

Ny formand med rødder i matematikken

Sydinvests nye formand, Linda Sandris Larsen, er drevet af en fascination af matematikkens verden. Hun kombinerer sit bestyrelsesansvar med forskning og undervisning på Copenhagen Business School.

“Linda er teoretisk stærk i finansiering. Hun har i høj grad de faglige økonomiske og finansielle kompetencer, der skal til for at kunne vurdere investeringsforeningers performance.”

Vurderingen af Sydinvests nye formand kommer fra Jesper Rangvid. Han er professor i finansiering ved CBS i København og velrespekteret økonom. Derudover er han forskningskollega med Linda Sandris Larsen, der i april 2021 overtog posten som bestyrelsesformand for Sydinvest.

Blå bog

  • Lektor i finansiering på Copenhagen Business School (CBS)
  • Tilknyttet Pension Research Center (PerCent)
  • Ph.d. i finansiering og en kandidatgrad i matematik og økonomi fra Syddansk Universitet
  • Hendes primære forsknings- og undervisningsinteresser er porteføljeteori, prisfastsættelsesteori, risikostyring og husholdningernes finansiering.

Naturligt formandsskifte

Forårets formandsskifte var både planlagt og naturligt, da Sydinvests mangeårige formand, Hans Lindum Møller, nærmer sig aldersgrænsen. Og efter otte år som medlem af bestyrelsen, heraf det sidste år som næstformand, var den 43-årige ph.d. i finansiering og lektor på CBS i København et oplagt valg. Det var i øvrigt den afgående formand, der i sin tid tog initiativ til at bringe Linda Sandris Larsen ind i Sydinvests bestyrelse.

“Hans ringede og vakte min interesse. Det lå inden for rammerne af min faglige ekspertise, og så var det en mulighed for at supplere mine teoretiske kompetencer med praktisk erfaring,” forklarer hun.

"Det går godt i Sydinvest [...] Det handler om at fortsætte det fine arbejde og sikre, at der fortsat er fokus på performance, ESG og på at holde omkostningerne nede," siger Linda Sandris Larsen.

Fortsætter en stærk kurs

Linda Sandris Larsen understreger, at man trods formandsskiftet ikke skal forvente store kursændringer. 

“Jeg har ikke tænkt mig at lave en masse om. Det går godt i Sydinvest, og vi har en masse afdelinger, der klarer sig flot. Det handler om at fortsætte det fine arbejde og sikre, at der fortsat er fokus på performance, ESG og på at holde omkostningerne nede. Vi har en god dialog i bestyrelsen, og derfor kan vi ofte overbevise hinanden, når argumenterne er gode nok. Samtidig er samarbejdet med direktionen rigtig godt,” tilføjer hun.

Fascination af matematik

Det var fascinationen af matematikken, der i 1998 fik Linda Sandris Larsen til at forlade fødebyen, Fredericia, til fordel for Odense og studierne ved Syddansk Universitet (SDU). Hun ønskede ikke at undervise efter endt uddannelse, men ville i stedet anvende matematikken. Det kunne hun komme til ved at kombinere matematikken med økonomi.

Da bacheloren i matematik og økonomi var i hus, supplerede hun med en kandidatgrad på samme felt, og i 2009 satte hun et punktum for sine teoretiske studier med en ph.d. i finansiering – alle tre ved SDU.

Jeg trives godt med variationen mellem undervisningen og forskningen, hvor man nørder helt vildt ned i detaljerne - og samtidig have rollen i Sydinvest, hvor vi debatterer på en anden måde”

Talent for undervisning

Som en del af ph.d.-studiet forventedes det, at hun skulle undervise ved universitetet. Det overraskede hende, at opgaven fangede hendes interesse, og at hun havde talent for det. Siden har hun udviklet smag for det og undervist i adskillige fag på både SDU og CBS, ofte tunge teoretiske fag fyldt med matematik. Derudover udgør forskningen i finansiering en rigtig stor del af hendes arbejdsdag, og hun arbejder ofte sammen med andre førende eksperter på feltet.

“Matematikken fylder fortsat meget, og jeg er rigtig glad for mit arbejde. Også selvom folk ofte bliver meget trætte i øjnene, når de spørger til, hvad jeg laver. Jeg trives godt med variationen mellem undervisningen og forskningen, hvor man nørder helt vildt ned i detaljerne – samtidig med at jeg har rollen i Sydinvest, hvor vi debatterer på en anden måde,” forklarer Linda Sandris Larsen.

Jeg har ikke tænkt mig at lave en masse om. Det går godt i Sydinvest, og vi har en masse afdelinger, der klarer sig flot.”

 

Odense er fortsat hjemmebasen

Selvom Linda forlod SDU i 2016 til fordel for CBS i hovedstaden, blev hun hængende i Odense, hvor hun bor med sin mand og deres to døtre på 13 og 15 år. I sin fritid hjælper hun bl.a. den yngste med at passe hendes pony, og derudover er hun for nylig startet på styrke- og konditionsprogrammet crossfit.

“Det er ret hårdt for kroppen og især benene. Jeg har for nylig konstateret, at vi har nogle ret høje trappetrin i vores gamle hus,” siger hun og griner. 

Hendes lune sind har man også lagt mærke til på CBS, fortæller professor Jesper Rangvid. “Det er en fornøjelse at arbejde sammen med Linda. Altid en seriøs tilgang til opgaven. Samtidig har hun et godt humør, hvilket gør arbejdet sjovere.”

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

5
Baseret på 1 anmeldelser