Horisont

Hvordan hasardspil ændrede verden

Når man taler om spil og hasard, falder talen ofte på ludomani, uheld og mistede formuer. Men netop hasardspil har gennem historien været en primær drivkraft for mange af de matematiske landvindinger, der er gjort inden for risikoberegning. Kom med til middelalderen og renæssancen i denne anden del af føljetonen om risiko.

5.00 min. Læs artikel

Trumps Amerika

TV2’s nyhedsvært Poul Erik Skammelsen følger amerikansk politik og det kommende præsidentvalg tæt. I denne analyse forklarer han, hvordan præsident Trump adskiller sig fra tidligere præsidenter, hvad forskellen er til den tidligere politiske linje, og om valget i 2020.

5.00 min. Læs artikel

Trump kæmper for positive amerikanske nøgletal

Den amerikanske præsident Trump kæmper mod pressen, mod Kina og mod centralbanken for at sikre sig de bedst mulige økonomiske nøgletal, når han går ind i valgkampen. Efter et historisk langt opsving viser den amerikanske økonomi dog tegn på afmatning i væksten.

4.00 min. Læs artikel

Investér i farverige og spændende lande

Sydinvest har investeringer i hele verden, men har en særlig viden om udviklingslandene – de såkaldte Emerging Markets. EM-aktiechef Jesper Engedal fortæller her om nogle af de positive og negative sider ved lande i en rivende udvikling.

4.00 min. Læs artikel

Når stater låner penge i egen valuta

Sydinvest var blandt de første i Danmark til at lancere en investeringsfond med obligationer udstedt i lokalvaluta fra højrentelande. I det foregående nummer af Horisont så vi på, hvordan vi investerer i obligationer udstedt i dollars. I denne artikel beskriver vi, hvordan det foregår, når vi investerer i obligationer udstedt i lokalvaluta.

3.00 min. Læs artikel

Øvrige artikler:

Hård handelskrig kan mærkes

Handelskrigen mellem USA og Kina trækker fortsat overskrifter. Hen over sommeren påvirkede handelskrigen stemningen på de finansielle markeder. Konsekvensen har været signaler om afmatning i verdensøkonomien.

4.00 min. Læs artikel

Ny digital investeringshåndbog fra Sydinvest

Sydinvest har netop lanceret en ny online investeringshåndbog, som tager dig igennem de vigtigste emner både før, under og efter investering. Så har du et emne om investering, du gerne vil have genopfrisket eller læse mere om, finder du investeringshåndbogen på sydinvest.dk/investering

2.00 min. Læs artikel

Kort fra Sydinvest

Små og store nyheder fra Sydinvest.

2.00 min. Læs artikel