Sådan arbejder vi med ansvarlige investeringer

Sådan arbejder vi med ansvarlige investeringer

Her kan du læse mere om, hvordan vi arbejder med ansvarlige investeringer i Sydinvest

Her kan du læse mere om, hvordan vi arbejder med ansvarlige investeringer i Sydinvest

Nye ESG-rapporter

På fondsoversigten kan du finde nye ESG-rapporter for aktiefonde og blandede fonde. Her kan du se, hvad selskabernes CO2-udledning er i de forskellige fonde sammenlignet med benchmark, ligesom du kan se fondenes Bæredygtigheds-score.

Fondens Bæredygtigheds-score viser, hvor god fondens ­selskaber er til at håndtere risici forbundet med miljøforhold, sociale forhold og selskabsledelse (de såkaldte ESG-faktorer). 

Meget mere om bære­dygtighed og ansvarlige investeringer

Når vi investerer, holder vi løbende øje med hver enkelt ­virksomhed. Vi udvælger selskaber på ­baggrund af bl.a. ­ESG­-faktorer, vi går i dialog med selskaberne om bl.a. bæredygtighed, og vi ­ekskluderer selskaber, der efter en periode med ­dialog ikke lever op til vores krav om efterlevelse af interna­tionalt anerkendte konventioner og normer.

Her på sydinvest.dk har vi udvidet vores information om investering og bæredygtighed. Her kan du dykke ned i vores arbejde med engagement, aktivt ejerskab og ESG (miljø, sociale forhold og god selskabsledelse).

Film om ansvarlige investeringer

I Sydinvest investerer vi altid for at skabe et godt afkast, men ikke på bekostning af ansvarligheden.  

På denne side kan du se en film om, hvordan vi arbejder med bæredygtige investeringer i Sydinvest.

Investér i de 100 mest bæredygtige selskaber

Vælger du Morningstar Bæredygtig Indeks, investerer du i de 100 selskaber i verden, som går forrest i omstillingen til en bæredygtig fremtid – målt ud fra ESG-risici. Fonden er ikke en grøn fond, men ­investerer i selskaber, som ifølge analyse­selskabet Morningstar er gode til at håndtere ESG-risici.

Se mere om fonden i filmen på dette link

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde