Mandagens aktier: God slutspurt for C25 og belønning til NKT

Dato: 29. jun. 2020 kl. 17:05
En milliardordre til NKT sikrede kabelkoncernen en placering i topfeltet på den danske hovedbørs mandag, hvor C25-indekset sidst på dagen også fik møvet sig i plus efter en noget ujævn dag, hvor grænsen mellem plus og minus blev krydset adskillige gange.

Slutfacit for C25 blev en stigning på 0,1 pct. til 1344,20, efter at indekset i løbet af dage havde været nede at runde i 1336,56. Dermed fik indekset revancheret sig efter et samlet fald på 2,6 pct. de sidste tre dage op til weekenden.

ISS snuppede med et fald på 3,0 pct. til 108,20 kr. en bundplacering i eliteindekset. Servicekoncernen meddelte sidst på dagen, at den efter nedgang i aktivitetsniveauet hos kunderne fyrer 300 medarbejdere i Danmark. Nedgangen skyldes både coronakrisen og kontrakttilpasning, oplyser selskabet i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

SER INDTJENINGSMODVIND

Allerede før meddelelsen lå ISS-aktien dog lavere, efter at finanshuset Jefferies havde peget på indtjeningsmodvind og gentaget en negativ anbefaling og et kursmål på blot 80 kr.

NKT var mandagens solstrålehistorie, med nyheden om at selskabet er løbet med en kontrakt på over 1 mia. euro til den sidste del af det tyske Südlink-projekt.

- Jeg er ikke overrasket over, at de får en bid af kagen - men de får nok en lidt større del, end jeg havde ventet. Den sidste bid af Südlink er et kæmpe projekt med en total ordrestørrelse på 2 mia. euro i alt i markedspriser. Jeg havde regnet med en tredjedel, men nu får de lidt mere end halvdelen. Det synes jeg, er rigtig flot, siger Casper Blom, der er aktieanalytiker hos finanshuset ABG Sundal Collier.

NKT blev belønnet med en kursstigning på 5,9 pct. til 148 kr.

FIN DAG FOR Finans

Tilbage

Ny investeringsmulighed med lav volatilitet

Sydinvest har lanceret en ny global aktiefond, der investerer i aktier med lav volatilitet.

Læs mere her