Markedskommentar - Fjernøsten

Visninger: 1018 Dato: 02. apr. 2019 kl. 12:45

Fonden klarede sig væsentligt bedre end sit sammenligningsindeks i marts måned.

Markedsudvikling
Det blev endnu en god måned for fjernøstlige aktier, der steg med 3,2 %. Indien blev marts måneds helt store vinder (10,3 %). Modi-regeringen, der ellers ville føre en valgkamp baseret på populistiske tiltag, udnyttede den militære konflikt med Pakistan til også at tage et mere nationalistisk standpunkt for at vinde vælgernes stemmer. En endelig aftale i handelskonflikten mellem Kina og USA lader fortsat vente på sig. I marts var der møder mellem højtstående embedsmænd fra begge lejre, og det virker til, at parterne bevæger sig mod en aftale. Der er dog fortsat uenighed på afgørende punkter. Feds mere lempelige retorik og signaler omkring rentebanen gav håb om bedre forhold for vækstøkonomierne i Emerging Markets, der typisk har gæld i US-dollars. Ændringen kommer dog på baggrund af usikkerhed om den globale vækst i de kommende år, og derfor skabte det midlertidig usikkerhed blandt investorerne.

Afkast i forhold til sammenligningsindekset
Afdelingen klarede sig væsentligt bedre end sit sammenligningsindeks. I Kina trak forsikringsvirksomheden Ping An og bryggerivirksomheden Wuliangye Yibin, der kom med et stærkt regnskab, mest op. I Inden bidrog overvægt inden for finans til et positivt merafkast.

Porteføljefordeling
Indien er sammen med Kina afdelingens største overvægte. Valg i Indien, kinesiske stimuli samt forventninger om en løsningen på handelskonflikten er baggrunden for overvægtene. Korea er mest undervægtet.  

Markedsudsigt
En løsning af handelskonflikten vil have afgørende betydning for hele regionen. Der er rygter om forskellige scenarier, men det er sandsynligt, at der som minimum kommer en delvis aftale. Der kan dog være udsigt til længere tids forhandlinger på afgørende punkter. Den kinesiske regering har løbende stimuleret økonomien for at imødegå en potentiel vækstnedgang. I den kommende tid kan positive effekter slå igennem. I Indien kommer valget til at fylde meget. Hvis BJP-partiet med Modi vinder en sikker sejr, vil det være positivt for aktiemarkedet.

Mere om Sydinvest Fjernøsten

Af EM Analytiker Simon Wilkens Kristiansen for Sydinvest den 2. april 2019

Tilbage