Markedskommentar - Latinamerika

Visninger: 1622 Dato: 02. apr. 2019 kl. 12:35

Sydinvest Latinamerika klarede sig bedre end sit benchmark i marts.

Markedsudvikling
Latinamerikanske aktier klarede sig dårligere end resten af Emerging Markets i marts. Værst gik det ud over Brasilien (-2,4 %), der i høj grad blev påvirket af en svækket valuta. Det mexicanske aktiemarked klarede sig noget bedre (1,8 %).  I Brasilien var der igen masser af politisk tumult, da præsident Bolsonaro blev kritiseret af underhusets talsmand Rodrigo Maia for ikke at involvere sig nok ift. pensionsreformen. Der blev efterfølgende stillet spørgsmålstegn ved Bolsonaros generelle evner som præsident. Besparelsen i det seneste udkast til pensionsreformen for militæret var langt fra det, der var forventet. Desuden blev den tidligere præsident Michel Temer arresteret og fængslet i 4 dage efter beskyldninger om korruption. I Mexico endte præsident AMLO med at vælge en mere markedsvenlig tilgang til banksektoren, og han har droppet de tidligere annoncerede indgreb i bankernes gebyrer.

Afkast i forhold til sammenligningsindekset
Fonden klarede sig bedre end sit benchmark. Aktievalg inden for materialer og forsyning samt en generel undervægt i Chile bidrog positivt. Undervægten i Colombia påvirkede afkastet i porteføljen negativt.

Porteføljefordeling
Chile og Colombia er porteføljens største undervægte om end undervægten i begge lande er blevet mindsket. Mexico er den største overvægt baseret på en attraktiv værdiansættelse.  

Markedsudsigt
Der vil fortsat være stor fokus på pensionsreformen i Brasilien. Landets fremtidige økonomi afhænger i høj grad af, om der kommer en fornuftig økonomisk reform på området. I Mexico mangler handelsaftalen USMCA fortsat endelig godkendelse. Endvidere arbejdes der på en uddannelses- og en arbejdsmarkedsreform. Der er risiko for stor volatilitet i regionen, men skulle reformarbejdet se lys forude, kan det medføre en meget positiv stemning på det latinamerikanske aktiemarked.

Læs mere om fonden her

Tilbage