24. jun. 2022 kl. 08:42
18 visninger

NKT underskriver aftale om at frasælge Photonics - NY2

Danske NKT har indgået en aftale om at sælge NKT Photonics, der beskæftiger sig med udvikling af fotoelektriske enheder og produkter, til Photonics Management Europe for en pris af cirka 1,7 mia. kr.

Salget afslutter den strategiske afsøgning af alternativer for NKT Photonics, der havde til formål at optimere værdiskabelsen og positionere både NKT og NKT Photonics til langsigtet vækst.

Salget har en samlet værdi på cirka 205 mio. euro, og er betinget af regulatoriske godkendelser, som forventes senest ved udgangen af første kvartal 2023.

Aftalen fuldender, sammen med det tidligere salg af datterselskabet LIOS, frasalget af NKT Photonics til en samlet værdi enterprise value på cirka 225 mio. euro, skriver NKT.

Frasalget markerer det sidste skridt i processen mod at fokusere NKT´s forretning på kerneforretningen inden for kabelløsninger.

Transaktionen ændrer ikke på NKT’s finansielle forventninger for 2022.

Finanshuset JPMorgan har i en analyse fra 20. maj værdiansat NKT Photonics til to gange det estimerede salg i 2024 på 104,1 mio. euro, hvilket giver 208,2 mio. euro.

.\\˙ MarketWireJakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet