20. jan. 2021 kl. 14:15
1981 visninger

Nye ESG-rapporter på sydinvest.dk

På sydinvest.dk kan du nu blive klogere på bl.a. CO2-udledningen i Sydinvests aktiefonde og blandede fonde.

fondsoversigten af sydinvest.dk kan du nu finde ESG-rapporter for aktiefonde og blandede fonde som pdf-filer længst til højre i oversigten. Her kan du se, hvad selskabernes CO2-udledning er i de forskellige fonde sammenlignet med benchmark, ligesom du kan se fondenes Bæredygtigheds-score.

CO2-udledning

I ESG-rapporterne kan du se, hvor meget fonden udleder i forhold til selskabernes samlede omsætning og dermed, hvor effektivt virksomhederne producerer i forhold til deres CO2-udledning. Dette kaldes også for CO2-intensitet. CO2-udledning (eller CO2-intensitet) viser selskabernes udledning af drivhusgasser omregnet til CO2-ækvivalenter pr. 1 million USD omsætning. Som sammenligning vises porteføljens benchmark. 

CO2-ækvivalenter er en måde at sammenligne forskellige drivhusgassers indvirken på klimaet. I opgørelsen af CO2-ækvivalenter omregner man de enkelte drivhusgassers udledning til, hvad de svarer til i CO2, og dermed kan de sammenlignes på tværs.

Bæredygtigheds-score (sustainability score)

Fondens Bæredygtigheds-score viser, hvor gode fondens selskaber er til at håndtere risici forbundet med miljøforhold, sociale forhold og selskabsledelse (de såkaldte ESG-faktorer). Fx er energisektoren mere udfordret end it-sektoren. Jo lavere scoren er, jo bedre er selskaberne til at håndtere risiciene.

Sustainalytics er dataleverandør, og fondens Bæredygtigheds-score beregnes som et vægtet gennemsnit af investeringernes Sustainability score fra Sustainalytics.

Blandede fonde

For de blandede fonde er rapporterne alene beregnet på basis af aktierne i fondene, da der ikke findes tilstrækkelig data for obligationsinvesteringerne. 

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

1,9
Baseret på 12 anmeldelser