10. mar. 2021 kl. 15:28
3745 visninger

Nye EU-regler om bæredygtige investeringer

Fra i dag gælder nye regler fra EU, som skal gøre det mere gennemskueligt for dig som investor at vælge bæredygtige investeringer. Reglerne gælder på tværs af alle 27 EU-lande.

De nye regler gælder for banker, pensionsselskaber og investeringsforeninger, som fremover skal forklare bæredygtighed til alle deres kunder. 

Formålet med de nye regler er at øge interessen for bæredygtighed og ESG, når det drejer sig om investeringsprodukter. Derudover skal de skabe større gennemsigtighed og hindre, at nogle produkter kan give indtryk af at være mere bæredygtige, end de er. 

Der vil nu være en tydeligere markering af, hvilke investeringsprodukter der fremmer det miljømæssige eller sociale (lysegrønne), og hvilke produkter der decideret har bæredygtige investeringer som mål (mørkegrønne). Derudover skal alle finansielle virksomheder årligt oplyse om CO2-aftrykket på de samlede investeringer, og hvad der arbejdes med for at reducere aftrykket.

Behov for bedre datagrundlag
Rejsen mod endnu flere oplysninger omkring bæredygtighed og endnu større ESG fokus kræver dog, at det er muligt at indsamle flere oplysninger, end det for øjeblikket er muligt. Der arbejdes fra EU’s side på skærpede oplysningskrav overfor virksomhederne, hvilket kan forbedre kvaliteten af ESG-oplysningerne for investorer som Sydinvest.

Læs her, hvorledes Sydinvest (via Syd Fund Management) indfrier de nye EU-krav, og hvilke produkter der kan betegnes som lysegrønne henholdsvis mørkegrønne produkter. Læs mere her

CO2-intensiteten for de enkelte aktiefonde finder du under fondens produktside eller via fondsoversigten. Find den her

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

2,3
Baseret på 21 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig

29. mar. 2021 kl. 13:52

Stor nytegning i bæredygtige aktier

Stor nytegning i bæredygtige aktier
18. mar. 2021 kl. 08:34

Flere og flere investorer vælger bæredygtighed

Flere og flere investorer vælger bæredygtighed
15. mar. 2021 kl. 08:00

Investér i ny bæredygtig aktiefond

Investér i ny bæredygtig aktiefond
11. mar. 2021 kl. 13:16

Et smugkig på ny aktiefond

Et smugkig på ny aktiefond
22. feb. 2021 kl. 15:24

Høj rente uden at gå på kompromis

Høj rente uden at gå på kompromis
20. jan. 2021 kl. 14:15

Nye ESG-rapporter på sydinvest.dk

Nye ESG-rapporter på sydinvest.dk