Horisont med temaet
Verdens stormagter

Visninger: 1579 Dato: 09. okt. 2018 kl. 13:00

I nutidens globaliserede verden betyder udviklingen hos stormagter som Rusland, Kina og USA meget for finansmarkederne. Læs bladet online.

SPILLET OM MAGTEN
I nutidens globaliserede verden betyder udviklingen hos stormagter som Rusland, Kina og USA meget for finansmarkederne – også i Danmark. Som eksempel fylder USA’s præsident, Trump, og hans tweets ofte meget i avisernes overskrifter både i udlandet og i Danmark, og de kan nemt få betydning for aktiemarkederne.

Både internt i landene og imellem dem foregår der flere spil for at holde på magten. I dette nummer af Horisont sætter vi fokus på tre af verdens stormagter og deres ledere. Læs bl.a. Leif Davidsens analyse af Vladimir Putins nye Rusland og de unge russere, der også betegnes som generation P, P for Putin.

Selvom Indien har verdens næststørste befolkning, er landet endnu ikke en stormagt på den globale scene. Men ser man på landets villighed til at gennemføre reformer i de senere år, har landet helt klart placeret sig i front på reformområdet. Et godt eksempel er den store pengeombytning i 2015, hvor premierminister Narendra Modi i hemmelighed stod bag en reform, der gjorde de store indiske pengesedler ugyldige fra den ene dag til den anden.

Få bladet tilsendt med posten

Tilbage