21. nov. 2023 kl. 07:10
68 visninger

Obligationer/tendens: Rentepilen peger ned forud for cent...

Med øjnene rettet mod centralbankerne på begge side af Atlanten, ventes renten tirsdag at åbne under mandagens lukkeniveau.

Mandag steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 3 basispoint til 2,86 pct.

Efter dansk lukketid tog den tilsvarende amerikanske rente sig en solid tur ned som følge af succesfuld auktion over nye 20-årige statsobligationer.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 2 basispoint til 4,42 pct., og på obligationsmarkedet i Tokyo er renten fortsat med at kravle nedad til 4,39 pct., hvilket er 8 basispoint under niveauet ved dansk lukketid mandag eftermiddag.

Markedsdeltagerne vil tirsdag kigge frem mod referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, hvor renten blev holdt i ro i intervallet 5,25-5,50 pct.

Referatet, der præsenteres klokken 20 dansk tid, vil ifølge Sydbank seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel blive gransket for fremtidige signaler om renten.

- Hvis referatet eksempelvis viser, at der var stor enighed om, at rentetoppen var nået i USA, kan det presse renterne ned, vurderer seniorøkonomen.

Den Europæiske Centralbank er også på banen tirsdag eftermiddag, da topchef Christine Lagarde er i Berlin for at tale med landets finansminister, Christian Lindner, om inflationsbekæmpelse.

Det tyske ECB-medlem Isabel Schnabel har været blandt de mest vokale fortalere internt i ECB for at hæve renten, så en opblødning af retorikken vil ifølge seniorøkonomen signalere bred enighed blandt ECB-direktørerne.

- Schnabel ser dog stadig ud til at hælde mod at stramme pengepolitikken lidt yderligere, men skulle hun være blevet blødgjort, kan det presse renterne lidt ned, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWireJakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her