24. jun. 2022 kl. 08:44
25 visninger

Obligationer/åbning: Marginalt renteplus - tyske Ifo-tal ...

Svagt stigende renter præger dagens start på obligationsmarkedet, mens handlerne afventer temperaturmålingen på det tyske erhvervsliv først på formiddagen i form af Ifo-indekset.

- Ifo-indekset peger lige nu mod en markant opbremsning i tysk økonomi, og en recession er i de seneste måneder blevet mere og mere en sandsynlighed, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, forud for markedets åbning.

- Skulle Ifo-indekset falde mærkbart, kan det svække euroen, presse renterne ned og puste yderligere til aktieinvestorernes recessionsbekymringer, påpeger han.

Fredag morgen stiger renten på den tiårige statsobligation med 1 basispoint til 1,78 pct. efter et fald på 11 basispoint torsdag, hvor svage PMI-tal for både eurozonen, Tyskland og USA sendte renterne ned.

De svage konjunkturindikatorer vidner om en bredt funderet vækstafmatning i både euroområdet og USA, hvilket understreger, at recessionsrisikoen er stigende, påpeger Jyske Bank i en kommentar.

For en uge siden gik den tiårige statsobligation på weekend med en rente på papiret på 2,05 pct.

Fredag ud på eftermiddagen kommer der også en række nøgletal fra USA. Handlerne kan se frem til nyt om forbrugertilliden, varige goder og data for hussalget - en række tal, der kan sige noget om forbrugernes tilstand.

.\\˙ MarketWireCharlotte Mackeprang +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet