25. nov. 2022 kl. 09:00
51 visninger

Obligationer/åbning: Renten stiger fra to måneders bund e...

Der bliver fredag spist en smule af torsdagens rentefald på det danske obligationsmarked, oven på en lille oprevidering af Tysklands økonomiske vækst i tredje kvartal og en lille stigning i forbrugertilliden.

Målt i forhold til kvartalet før, voksede den tyske økonomi med 0,4 pct. ifølge sæsonjusterede tal. Økonomerne havde ventet en stigning på 0,3 pct. ifølge Bloomberg News, hvilket også var på linje med den foreløbige BNP-opgørelse.

Den tyske forbrugertillid fra analysehuset GfK udviklede sig modsat lidt svagere end ventet i december. Indekset steg godt nok til minus 40,2 i december fra minus 41,9 i november, men økonomerne havde til sammenligning ventet en lidt større stigning til minus 39,6 ifølge Bloomberg News.

På obligationsmarkedet ligger den tiårige danske rente 2 basispoint højere i 2,11 pct. efter et fald på hele 9 basispoint torsdag, hvor den tiårige danske rente ramte det laveste niveau siden midten af september. Over ugen er renten faldet 15 basispoint.

De amerikanske børser holdt lukket torsdag på grund af thanksgiving, og fredag vil handlen formentlig også være afdæmpet, da det amerikanske obligations- og aktiemarked holder en halv fridag på black friday.

Her vil der vanen tro være fokus på, om forbrugerne jagter tilbud lige så hektisk, som de plejer, eller om der er skruet ned for forbruget, hvilket kan udløse fald på aktiebørserne og muligvis også rentefald i forventning om, at væksten kan blive ramt.

- Selv om butikkerne har overfyldte varelagre, som kan udløse ekstragode tilbud, så venter vi en halvsløj black friday på grund af lav forbrugertillid og økonomisk usikkerhed. Det kan sende renterne lavere, hvis det er signalerne fra detailbutikkerne, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, seniorøkonom i Sydbank.

.\\˙ MarketWireJakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet