23. jun. 2022 kl. 11:49
59 visninger

Obligationer/middag: Rentedrop på dag med PMI-tal

Der er nok for handlerne at holde øje med torsdag, hvor både europæiske og amerikanske PMI-indeks er spredt ud over dagen.

Fra morgenstunden holdt renten sig i ro, men omkring offentliggørelsen af først de tyske PMI-tal og siden de europæiske, har renten sat ind med et regulært drop.

Renten på den tiårige statsobligation ligger aktuelt på 1,79 pct., hvilket er et fald på 9 basispoint fra åbningen. Det skal lægges oven i et rentefald på 14 basispoint onsdag.

Klokken 9.30 kunne handlerne vende blikket mod Tyskland, hvor PMI-barometret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland udviklede sig dårligere end ventet i den foreløbige opgørelse for juni.

Det overordnede indeks fra Markit og BME faldt til 51,3 hvor der var forudset 53,0. I maj var indekset på 53,7.

For servicesektoren faldt PMI´en til 52,4 fra indeks 55,0 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en mindre tilbagegang til en indeksværdi på 54,4.

For eurozonen landede det samlede PMI-indeks på 51,9 mod 54,8 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 54,0 blandt økonomerne.

I eftermiddag er det så amerikanernes tur, hvor både PMI-indekset for industrien og servicesektoren ventes at lande et godt stykke over 50, der er skillelinjen mellem fremgang og tilbagegang.

- PMI-indeksene har dog over de seneste måneder antydet, at den amerikanske økonomi bremser op. Samme melding kom på det seneste rentemøde i den amerikanske forbundsbank (Fed), hvor Fed nedjusterede vækstprognosen mærkbart, påpeger Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup i et notat.

Det ventes, at PMI-tallene falder en anelse i juni. Men falder de mere end ventet, kan det presse renterne ned og svække dollar.

- Forstærker PMI-tallene investorernes recessionsbekymringer, kan renterne blive presset ned, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWireTrine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet