15. sep. 2021 kl. 18:03
74 visninger

Onsdagens aktier: Rekord til Mærsk i rødt C25 - NY

Det var kun få selskaber på det danske eliteindeks, der holdt sig i grønt onsdag, hvor en negativ stemning bredte sig over hele det europæiske aktiemarked.

Det var imidlertid ikke nok til at bringe Mærsk ud af kurs, og selskabets B-aktie lukkede i rekord.

Samlet lukkede det danske C25-indeks 1,1 pct. lavere i 1952,35 på en blodrød dag for de europæiske aktiemarkeder.

- Det er jo ikke kun Danmark, der er i rød – det er hele i Europa, at der er ”risk-off”-stemning, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank, til MarketWire.

- Det er alle aktiemarkeder, der er lidt i tilbagetog, og det er, fordi der er blevet taget risiko af markedet, der er en smule mere nervøst, fortsætter han.

NOVO HOLDER C25 FRA STØRRE FALD

Den røde stemning på eliteindekset ramte blandt andet de grønne aktier som Vestas og Ørsted.

Vestas lukkede 2,9 pct. lavere i 252,40 kr., mens Ørsted dykkede 5,9 pct. til 888,60 kr.

At C25-indekset ikke faldt mere, end det gjorde, skyldes, at Novo Nordisk forblev i plus onsdag. Aktien lukkede 0,8 pct. højere.

- Danmark har den fordel, at Novo holder sig relativt godt og er i plus i dag. Så det er årsagen til, at markedet faktisk ikke er mere nede, selv om vi har nogle af de tunge aktier, der er pænt i minus, siger Mads Zink.

Ørsted har fået uønsket opmærksomhed fra analysehuset Jefferies, der har sænket både anbefaling og kursmål for energiaktien.

Kursmålet blev sænket til 780 kr. fra 920 kr., og anbefalingen nedgraderet til "underperform" fra "hold".

FLS INDE I VARMEN

Nogle selskaber formåede alligevel at holde sig i plus trods den negative stemning.

FLS fik onsdag atter indledt dækningen hos Nordea, som gentog den med anbefalingen "køb" og et kursmål på 325 kr. Det fremgår af Bloomberg News.

- FLS har været lidt i skammekrogen, efter at selskabet skulle ud i markedet for at skaffe kapital til finansieringen af tyske Thyssenkrupps mineforretning. Men nu er de inde i varmen igen, og Nordea genoptager sin dækning med et "køb", siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel i Artha Kapitalforvalting, til MarketWire.

FLSmidth lukkede 2,1 pct. højere i 241 kr.

REKORD TIL MÆRSK

Mærsk lukkede onsdag med rekord til B-aktien, der steg 2,4 pct. til 19.915 kr.

Tidligere lød rekorden på 19.520 kr.

Aktien blev løftet af et kursmålsløft fra HSBC til 25.000 kr. fra 24.000 kr., mens anbefalingen forblev "køb", viser data fra Bloomberg News.

- Mærsk får nu et højere kursmål - og rederiet er jo også belønnet med blandt andet højere fragtrater. Men spørgsmålet er, hvor lang tid den udvikling kan holde, siger Arthas chef for aktiehandel.

Pandora, der for alvor indtog rampelyset tirsdag med et plus på 6,8 pct. på dagen for selskabets kapitalmarkedsdag, lå ved middag til stigning.

I sidste ende måtte selskabet dog tage til takke med et fald på 2,0 pct. til 837,80 kr. trods en løftet anbefaling og kursmål fra canadisk RBC, der nu har den neutrale anbefaling "sector perform" mod tidligere "underperform" samt et løftet kursmål til 930 kr. fra 800 kr.

Og Danske Bank tror på et kursmål på 1050 kr. mod tidligere 980 kr. Anbefalingen er uændret "køb", skriver PLX.AI.

Novozymes har fået løftet både kursmål og anbefaling hos finanshuset Carnegie, der har hævet til "hold" fra tidligere "sælg". Kursmålet er sat til 510 kr. fra tidligere 375 kr., fremgår det af PLX.AI.

Aktien i Novozymes er faldet seks dage i træk, men formåede at holde sig i plus med en stigning på 0,5 pct. til 473,70 kr. i det ellers røde C25.

ROBLON NEDJUSTERER

Roblon kom onsdag med regnskab tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2020/21, hvor selskabet nedjusterede sine forventninger til regnskabsåret som følge af fortsat negativ påvirkning fra coronapandemien.

Omsætningen i 2020/21 ventes uændret at lande på 240-260 mio. kr., mens resultatet før skat nu ventes at vise et underskud på 33 mio. kr. mod en tidligere prognose på minus 21 til minus 26 mio. kr.

Aktien lukkede 6,4 pct. lavere i 145,50.

Blandt sidepapirerne dykkede også DFDS med 0,7 pct. til 360 kr., efter at selskabet onsdag offentliggjorde endnu et opkøb - denne gang af den danske speditør ICT Logistics med 80 ansatte og en årlig omsætning på 260 mio. kr.

- Der er kun en verdensmester i Danmark til opkøb - DSV. Når det er sagt, så har DFDS faktisk gennemført flere vellykkede opkøb de seneste ti år. Og det her ser fornuftigt ud: At de styrker allerede eksisterende forretninger, siger Lars Hytting.

Opkøbet kom blot en dag efter, at DFDS oplyste om færdiggørelsen af overtagelsen af HSF Logistics, der nu kan integreres.

Tivoli kom ligeledes med nyt - en opjustering af omsætningen til niveauet 650-700 mio. kr. og et underskud før skat på 65 mio. kr. Tidligere var den ventede omsætning 600 mio. kr. og et underskud på 75-100 mio. kr.

Aktien steg onsdag 2,0 pct. til 826 kr.

.\\˙ MarketWireJakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet