Onsdagens aktier: Solid C25-fremgang med Unibrew i front

Dato: 25. mar. 2020 kl. 17:05
Det danske aktiemarked havde onsdag god vind i sejlene, efter at udsigten til en stor amerikansk hjælpepakke på 2000 mia. dollar øgede forhåbningerne om, at den globale økonomi kan klare skærene i kølvandet af coronakrisen.

Det danske C25-indeks lukkede onsdag med et plus på 2,4 pct. i 1055,50, hvor Unibrew-aktien indtog topplaceringen, og Ørsted blev også understøttet efter sin opdatering med fastholdte forventninger.- Det danske aktiemarked følger opturen i resten af Europa, efter at de amerikanske politikere nåede til enighed om en hjælpepakke i morges. Fremgangen kommer som en modreaktion på de meget store kursfald, men nervøsiteten er fortsat stor, idet der fortsat er stor usikkerhed om coronavirussets spredning i USA. Hjælpepakkerne fra politikere og centralbanker kan dog være med til at afbøde for de negative konsekvenser af coronakrisen, siger Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg hos Formuepleje, til Ritzau Finans.

Afstemningen om hjælpepakken ventes efter klokken 18 dansk tid, hvor den så skal videre til Repræsentanternes Hus, og så videre til underskrift.- På den danske scene er der især fremgang til de sektorer, der har oplevet store fald, hvilket blandt andet gælder banker og transport, siger Formueplejes aktiestrateg.

Danske Bank løftedes med 5,6 pct. til 73,98 kr., og Jyske Bank steg 4,5 pct. til 164,65 kr. I transportsektoren lukkede DSV Panalpina med en stigning på 5,3 pct. i 546 kr., og Mærsks B-aktie blev øget med 2,9 pct. til 5666 kr.

Royal Unibrew fik hævet sin anbefaling til "køb" fra "hold" af Kepler Cheuvreux. Børshuset sænkede dog kursmålet for aktien til 500 kr. fra 640 kr., viste data fra Bloomberg.

Bryggeriaktien steg onsdag 8,9 pct. til 423,50 kr., og aktien er dermed kommet et godt stykke væk fra intradag bundnoteringen i torsdags i 337,30 kr. Siden nytår er faldet dermed på 31 pct., efter at coronakrisen ser ud til at stjæle en del af overskuddet.

ØRSTED FASTHOLDER FORVENTNINGERNE

Ørsted fastholdt i en opdatering onsdag morgen sine forventninger til 2020 trods usikkerheden som følge af coronavirusudbruddet, hvilket var med til at sende aktien op med 7 pct. til 670,80 kr.

Det kom ikke som den store overraskelse for Sydbanks Ørsted-analytiker, Per Fogh, der peger på, at det bekræfter, at Ørsted ikke rammes så hårdt af udbruddet.

- Meldingen bekræfter min tese om, at Ørsted ikke bliver lige så hårdt ramt af Covid-19 som mange andre.

- Det siger ikke super meget (onsdagens meddelelse, red.), men til gengæld siger det, at forretningsmodellen står godt imod, siger han til Ritzau Finans.

Vestas steg yderligere 5,6 pct. til 562,40 kr. oven på tirsdagens kurshop på 11,3 pct. Her blev vindmølleproducenten hjulpet på vej af opløftende meldinger fra konkurrenten Nordex.

Jyske Bank løftede efterfølgende anbefaling af vindmølleaktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet blev sænket til 680 kr. fra 725 kr.

ROCKWOOL FASTHOLDT TILBAGEKØB OG UDBYTTE

Efter børslukning tirsdag sluttede isoleringskoncernen Rockwool sig til flere C25-kolleger og suspenderede forventningerne til 2020 på grund af usikkerheden, som udbruddet af coronavirus har skabt.

Selskabet understregede, at økonomien fortsat var robust, og derfor blev planen om aktietilbagekøb og udbytte til april fastholdt. Aktien lukkede onsdag 6 pct. højere i 1136 kr.

- Suspendering kommer selvfølgelig af manglende transparens. De er faktisk ikke ramt så hårdt på forretningen endnu, men de tager forholdsregler og suspenderer, siger Mikkel Emil Jensen, analytiker hos Sydbank.

- Der er positive meldinger i beskeden, i form af at de måske ikke har mærket effekterne så meget endnu, hvilket måske kan indikere, at byggebranchen ikke er ramt så hårdt på nuværende tidspunkt, vurderer han.

Berenberg løftede anbefalingen af Chr. Hansen, der steg 3,4 pct. til 483,30 kr. Finanshuset siges nu "hold" mod før "sælg", mens kursmålet er på 450 kr.

De to eneste aktier i C25, der samlet set er steget i år, lukkede onsdag i minus. Coloplast-aktien agerede med et fald på 4,6 pct. 918,60 kr. bundskraber i C25-regi, og Ambu-aktien tabte 2,4 pct. til 164 kr.

Blandt sidepapirerne steg ALK-Abelló-aktien med 6,6 pct. til 1395 kr., efter at Sydbank løftede sin anbefaling på aktien til "køb" fra "hold", idet aktien nu er attraktiv efter et kursfald på næsten 40 pct.

ALK-Abelló er ifølge Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ikke immun over for de negative effekter af coronavirussets udbredelse, men de underliggende fundamentale faktorer, der skal drive indtjeningen i selskabet fremadrettet, er i vid udstrækning stadig intakte.

Porebetonproducenten H+H endte 8,8 pct. højere i 74,10 kr.

Selskabet fortalte tirsdag efter børslukning, at forventningerne til 2020 suspenderes på grund af usikkerheden som følge af coronavirusudbruddet.

/ritzau/Finans

Tilbage

Video: Kvartalsstatus på blandede fonde

De blandede fonde har ført en forsigtig investeringsstrategi i 1. kvartal 2020, og det har betalt sig, når man sammenligner med lignende fonde.

Se videoen her