21. okt. 2020 kl. 06:19
2943 visninger

Præsidentvalg vil få betydning for kreditobligationer

COVID-19 og udfaldet af præsidentvalget i USA vil diktere udviklingen på de finansielle markeder i den kommende periode. Også for virksomhedsobligationer.

Det er en farverig cocktail, der kan gå hen og give store udsving. For tiden ligner Joe Biden en kommende vinder af præsidentvalget, men intet er sikkert, selv efter at stemmerne er talt op. I skyggen af dette foregår Brexit-forhandlingerne imellem Europa og Storbritannien, men det ser efterhånden ud til, at det kan ende med et aftaleløst Brexit. 

I Europa har Coronavirussen spredt sig igen, og mange lande kæmper med stigende smittetryk. Det øger risikoen for, at nye nedlukninger kan komme på tale om end ikke i samme grad som i foråret. Den Europæiske Centralbank har ikke lanceret nye tiltag siden sidst, men i lyset af mange nye smittede og en negativ inflation kan der meget vel komme ændringer inden længe. 

Den amerikanske forbundsbank, Fed, har for første gang siden 2012 skruet på inflationsmålsætningen. Fremover vil Fed styre pengepolitikken efter den gennemsnitlige inflation og ikke som tidligere efter den aktuelle inflation. Det er et signal om meget lave renter længe endnu, også i tilfælde af at inflationen nærmer sig eller overstiger 2 %. Nu venter vi på, at Kongressen kommer tilbage til forhandlingsbordet og får forhandlet en ny økonomisk hjælpepakke på plads til glæde for de amerikanske forbrugere og dermed den økonomiske vækst. Genopretningen taber fart, og nedbringelse af arbejdsløsheden går langsommere. Biden ligger til at indtage Det Hvide Hus, men sammensætningen af Kongressen og Senatet er mindst lige så vigtigt. Gør demokraterne rent bord i begge kamre, kan det give bekymringer for blandt andet en tilbagerulning af Trumps sænkning af selskabsskatten. 

Globale Investment Grade-virksomhedsobligationer
Kreditspændet på globale IG-virksomhedsobligationer er henover seneste kvartal indsnævret yderligere. Centralbankernes hurtige ageren kombineret med politikernes velvilje til at støtte op med økonomiske hjælpepakker har stabiliseret markedet, og virksomhederne har udnyttet det positive klima til at genoptage udstedelsen af nye virksomhedsobligationer. Men usikkerheden omkring præsidentvalget i USA risikerer at afføde nervøsitet på de finansielle markeder, og på den korte bane forventer vi, at kreditspændet holder sig uforandret med risiko for, at det sætter sig lidt. 

Europæiske High Yield-virksomhedsobligationer
Kreditspændet på europæiske High Yield-virksomhedsobligationer har været positivt understøttet og er indsnævret henover seneste kvartal. De store hjælpepakker og genåbningen af økonomierne har reduceret forventningerne til konkursraterne. Vi forventer, at kreditspændet for High Yield-virksomhedsobligationer holder sig nogenlunde uforandret frem til udfaldet af præsidentvalget. Opstår der usikkerhed om udfaldet, eller Trump ikke vil acceptere et valgnederlag, forventer vi at se en kreditspændsudvidelse på High Yield. 

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,6
Baseret på 18 anmeldelser

Måske vil dette også interessere dig