22. jul. 2021 kl. 06:41
23 visninger

Råvarer: Flad åbning på oliemarkedet med modsatrettede im...

Handlen på oliemarkedet begynder torsdag morgen uden store udsving. En stigning i de amerikanske olielagre udlignes af et ventet løft i den globale olieefterspørgsel.

Priserne vedligeholder således stigningerne fra onsdag aften.

Det skriver Reuters.

Futures på en tønde af nordsøolien Brent, koster torsdag morgen 71,93 dollar mod 71,83 dollar onsdag ved dansk børslukketid. Futures på den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,04 dollar mod 69,82 dollar onsdag klokken 17.

Ifølge tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, steg USA´s råolielagre overraskende med 2,1 mio. tønder i sidste uge til samlet 439,7 mio. tønder. Til sammenligning havde analytikere ventet et fald på 4,5 mio. tønder, skriver Reuters.

Det er første gang siden maj, at lagrene vokser.

For lagrene af benzin var der tale om en et fald på 121.000 tønder, mens de amerikanske lagre af destillater faldt med 1,3 mio. tønder.

Markedet steg umiddelbart efter offentliggørelsen af lagertallene onsdag, men er siden blevet udlignet af udsigten til øget efterspørgsel.

Analytikere fra JPMorgan spår et løft i den globale olieefterspørgsel til 99,6 mio. tønder om dagen. Det er en stigning på 5,4 mio. tønder om dagen fra april, skriver Reuters.

På guldmarkedet falder priserne marginalt fra morgenstunden, efter at stigende aktiemarkeder i Asien og USA har mindsket interessen for ædelmetallet en smule.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1798,41 dollar mod 1800,81 onsdag klokken 17.

På markedet for indutrimetaller stiger prisen på kobber. Et ton kobber koster torsdag morgen til 9381,0 dollar mod 9337,0 dollar onsdag eftermiddag.

/ritzau/Finans

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet