23. nov. 2023 kl. 10:49
111 visninger

Rockwool/CEO: Vi har klaret os godt i et udfordrende marked

Rockwool har klaret sig temmelig godt i et udfordrende marked.

Det siger Rockwools administrerende direktør, Jens Birgersson, til MarketWire i kølvandet af regnskabet for tredje kvartal.

- Markedet har været udfordrende i kvartalet. Det har ikke noget at gøre med os. Byggesektoren er meget udfordret i øjeblikket. hvor de hårdeste ramte markeder er i Norden, udtaler topchefen.

I Vesteuropa er Tyskland faldet meget udtaler han, og det samme gælder for Østeuropa.

Blandt de positive markeder nævner Rockwools topchef Spanien, Frankrig og Storbritannien, der har holdt niveauet godt.

Den danske isoleringskoncern har et tungt europæisk fodaftryk, og derfor gør et haltende Europa ondt.

- Vi klarede os faktisk temmelig godt, siger en tilfreds direktør med henvisning til udviklingen i tredje kvartal, der stort set ramte analytikernes forventninger og overgik med hensyn til den organiske vækst, der viste et fald på 4 pct.

- Det er godt, fordi vi har lukket hullet til sidste år i takt med at året er skridt frem.

Rockwools direktør er også meget tilfreds med indtjening efter et svært år sidste år, hvor stenuldskoncernen var ramt af høje energi- og råvarepriser.

- Det har normaliseret sig med en stabilisering på et fortsat højt niveau, men ikke ekstremt højt, udtaler han om priserne på energi og råvarer.

Sammen med kapacitetsreduktioner og relativt stabile salgspriser og markedsandele har det medført en mere end fordobling af driftsmarginen til 16,2 pct. i tredje kvartal fra 6,8 pct.

Også målt på de frie pengestrømme er topchefen tilfreds, da den er tredoblet over det seneste år til 178 mio. euro fra 59 mio. euro.

Jens Birgersson forklarer, at det ellers kan være let at lave fejl med hensyn til lagrene, når man reducerer kapaciteten og taber produktion.

- Det er lykkedes os at komme igennem det. Vi har reduceret lagrene samtidig med at vi har reduceret kapaciteten, hvilket betyder, at vores pengestrøm er tre gange højere end sidste år. Det er jeg meget tilfreds med, siger Rockwools topchef, der fortsætter.

- Alt i alt er jeg glad for, hvordan organisationen har været meget agil i at styre sig igennem kvartalet..\\˙ MarketWireJakob Due Jakobsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her