Sådan lyder det, når magi opstår
15. aug. 2022 kl. 08:17
2935 visninger

Sådan lyder det, når magi opstår

Der skal være klangbund i underholdning, før den bevæger os. Mark Dixon & Christoffer Brodersen har for længst fundet melodien og er beviset på, at to musikere med håndværket i orden kan få magi til at opstå, når stemmer mødes. Oplev dem på årets investormøder.

Mark Dixon og Christoffer Brodersen har siden gymnasietiden dannet et musikalsk makkerpar, hvor grundtonen er to guitarer og to sangstemmer, der smelter sammen i smukke vokalharmonier.
Igennem 25 år har de udviklet deres særlige lyd, så den afspejler deres musikalske ophav i den danske og internationale sangskat. Begge er de født og opvokset i Sønderjylland, men har siden rejst land og rige rundt – både som duoen Mark & Christoffer og hver for sig i andre musikalske konstellationer.
 
”Når vi spiller sammen som Mark & Christoffer, står vi for en blanding af underholdning, sang og musik. Vi kombinerer et højt teknisk niveau med en jordnær tilgang, fordi vi grundlæggende er to mænd med humor og lune, som tilfældigvis også er gode til at spille og synge”, forklarer Mark Dixon.
 
"Vi er grundlæggende to mænd med humor og lune, som tilfældigvis også er gode til at spille og synge”
Tilmelding til investormøder
Læs også

Tilmelding til investormøder

Læs artikel

Vejen ind i musik

Mark Dixon rejste som ung til London inspireret af faderen, som er englænder. Her uddannede han sig til sanger på The Academy of Contemporary Music i London, hvilket blandt andet gav ham store  solistpartier i koncertopførelser af klassikere som Chess og Jesus Christ Superstar.
 
Christoffer Brodersens vej ind i musikken gik via Det Danske Musicalakademi i Fredericia. Han har efterfølgende spillet hovedroller i adskillige musicals som Chess, Les Misérables, Miss Saigon og We Will Rock You. Herudover var han i 6 år en del af vokalgruppen Basix og turnerede i både Europa, Asien og USA.

Mange musikalske kilometer i benene

Mark & Christoffer har mange musikalske kilometer i benene og har spillet så mange koncerter, at de ikke har tal på dem. ”Hver for sig har vi begge stået på scenen i en fyldt Boxen i Herning, vi har optrådt på Gl. Scene på Det Kongelige Teater og i Riddersalen i Koldinghus. Vi har rejst landet rundt med julekoncerter, som igennem de sidste 10 år er blevet en stor turné”, siger Christoffer Brodersen.

Rundet af de store klassikere

Der var meget musik i begges barndomshjem. Kirkekor, musicals og teater har derfor været en del af opvæksten. Og netop det at få lov til at snuse til musik fra både Højskolesangbogen og de engelske hitlister har dannet grundlag for duoens repertoire i dag.

”Jeg vil beskrive vores musik som akustisk folk-rock. Vi er inspireret af kunstnere som The Beatles, Simon & Garfunkel og James Taylor. Men der ligger også meget guld i den danske sangskat. Vi gør sangene og melodierne til vores egne på en meget folkelig måde”, siger Christoffer.

”For os er det vigtigt, at der er en løssluppen stemning til vores koncerter. Vi kan godt lide at nedbryde barrierer med lune og sjove kommentarer. Der er både de stille stunder, hvor du kan høre en knappenål falde til jorden, og så er der måske to minutter senere virkelig gang i den. Det er en musikalsk cocktail, hvor vi kommer godt rundt”, uddyber Mark.

”Vi bringer folk tættere sammen og giver bare en stærk følelse af fællesskab”

Underholdning skal skabe følelser

God underholdning handler om at vide, hvordan man påvirker hele følelsesregisteret. Og så handler det om både at spille på det forudsigelige og det overraskende. ”For os er det vigtigt, at publikum føler sig som en del af koncertoplevelsen. Vi plejer at sige, at vi skaber sammen, for vi ser ikke vores koncerter som en envejsting, hvor vi bare står på scenen med to guitarer”, forklarer Christoffer.

Magien opstår sammen

Mark & Christoffer har i dag et musikalsk univers, der skaber begejstring. Selv mener de, at deres succes skyldes, at de har noget at byde på rent musikalsk og sangteknisk. ”Vi får mange kommentarer for vores klang. Mange fortæller os, at vi hver især har fine stemmer, men at magien opstår, når vi synger sammen. Ofte skriver publikum tak til os efter koncerterne, og større bevis på, at folk er glade, findes vel ikke”, siger Mark.

Så hvad kan man forvente sig af en aften i jeres selskab?

”At man bliver lidt gladere, end man var, da man kom. Man kan forvente at få en afslappet og hyggelig aften. Og vi skal nok lade være med at trække det i langdrag”, griner Christoffer. ”Vi bringer folk tættere sammen og giver bare en stærk følelse af fællesskab”, afslutter han.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

3,4
Baseret på 27 anmeldelser