Status og markedsudsigter for Sydinvest Fjernøsten

Visninger: 2263 Dato: 05. dec. 2019 kl. 08:35

Den positive tendens fortsætter for globale aktier i kølvandet på rentefald og en stærk regnskabssæson. Det giver positive forventninger til Sydinvest Fjernøsten i 2020.

Aktierne steg ca. 1,5 % i Fjernøsten i november, trukket op af kinesiske og taiwanesiske aktier. En fortsat mere forsonende retorik omkring handelskrigen mellem USA og Kina var med til at løfte de kinesiske aktier ca. 4 %. Kina fik ekstra medvind, da MSCI løftede vægten af kinesiske aktier i sit aktieindeks. Den positive undertone blev derfor kun begrænset afsporet, da USA sidst på måneden underskrev en resolution, som støtter demokratiet i Hongkong. Kina fordømmer enhver indblanding i Hongkong.

Positive og negative parametre
Indien fortsætter den positive tendens. Hvor vi tidligere i kvartalet så en reduktion af selskabsskatten og faldende renter, så tager Indien nu også skridt mod at løse udfordringen mht. problematiske udlån i finansieringsinstitutterne. Samtidig planlægger regeringen at nedbringe sine strategiske ejerandele i flere børsnoterede selskaber, hvilket er et godt tegn.

På den negative side fortsatte urolighederne i Hongkong med store sammenstød mellem politi og demonstranter, og derfor styrtdykker turismen og detailsalget i byen. Hongkong er den største undervægt i Sydinvest Fjernøsten. November bød også på svaghed blandt de små markeder i Filippinerne og Indonesien, som er blevet reduceret i MSCI’s aktieindeks.

Gode markedsudsigter i 2020
December kan være forbundet med store kursudsving afhængig af udviklingen i handelskrigen. Det er også i december og januar, at der potentielt kan ske store rotationer i aktiemarkedet, fordi der tages gevinst i årets vindere. Overordnet set bør virksomhederne have bedre muligheder for at skabe overskud i 2020 end i 2019, så hvis handelsspændingerne ikke tiltager, ser vi en underliggende positiv tendens. Det meget lave renteniveau øger samtidig investorernes risikoappetit, hvilket isoleret set er positivt for aktiemarkedet.

Vi ser positivt på regionens relative afkastpotentiale i 2020, hvor vi forventer, at indtjeningsvæksten i Fjernøsten bliver højere end på de etablerede markeder. Samtidig forventer vi, at valutaerne på Emerging Markets kan holde værdien over for dollaren, og dermed bliver investorerne mere trygge ved at investere i bl.a. fjernøstlige aktier. Dette gælder især, hvis handelsspændingerne mellem USA og Kina løsner op.

Et af pejlemærkerne i 2020 bliver udfaldet af det amerikanske præsidentvalg i november. Resultatet kan få stor betydning for aktiemarkedets generelle retning, og derfor vil investorerne have fokus på meningsmålingerne op til valget.

Positive forventninger til Indien og teknologisektoren
Op til årsskiftet ser vi positivt på Indien. Efter nedsættelsen af selskabsskatten, rentefald og andre gunstige tiltag er Indien den største relative overvægt i Sydinvest Fjernøsten. Overvægten i Indien er primært rettet mod finanssektoren, som vil opleve høj vækst på den lange bane. På tværs af regionen er vores største sektormæssige overvægt inden for teknologi, hvor vi har fokus på temaer som 5G og datacentre samt generelt bedre udsigter for hukommelseschips. Hongkong er fondens største undervægt.

For Sydinvest af seniorporteføljemanager Bjarne Gier, Sydbank

Tilbage