23. nov. 2021 kl. 17:44
43 visninger

STG vil udvide med seks til otte superbutikker i USA

Scandinavian Tobacco Group (STG) planlægger at åbne seks til otte nye detailbutikker - som virksomheden kalder super-stores - i løbet af de næste to til tre år.

Det oplyser det danske selskab på sin kapitalmarkedsdag.

Superbutikkerne vil blive åbnet i amerikanske forstadsområder, hvor koncernen allerede er til stede med seks af slagsen i Pennsylvania, Texas og Florida. De seks superbutikker udgør i dag 7 pct. af det samlede salg, mens det amerikanske marked (online- og detailhandlen) i 2020 udgjorde omkring 33 pct. af koncernens samlede omsætning.

Ifølge STG vil superbutikkerne, når de kommer i fuld drift, ikke udvande marginerne. Cigarproducenten venter et afkast på kapital på over 20 pct. per butik inden for tre til fem år, lyder det på kapitalmarkedsdagen.

Udvidelsen af detailhandlen på den anden side af Atlanten skal bidrage til, at selskabet når sin målsætning om en gennemsnitlig organisk vækst på 3-5 pct. frem mod 2025, hvor STG satser på at blive verdens førende leverandør inden for industrien.

STG-aktien lukkede tirsdag 1,9 pct. lavere i 121,10 kr. på fondsbørsen i København.

Aktien var i begyndelsen af november helt oppe i 145 kr., men oplevede et markant dyk efter aflæggelse af regnskab for tredje kvartal. Det skete til trods for, at tallene var som ventet, og forventningerne for året blev fastholdt.

Aktien er det seneste år løftet 28,5 pct.

.\\˙ MarketWireSelver Elezovic +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet