Sydinvest fond er blevet svanemærket
04. okt. 2021 kl. 12:01
4490 visninger

Sydinvest fond er blevet svanemærket

Sydinvest Bæredygtige Aktier er netop blevet certificeret som svanemærket fond. Med Svanemærket er du som investor sikret en bæredygtig investering.

Sydinvest Bæredygtige Aktier er fra i dag en svanemærket investeringsfond. Fondens investeringsteam og den ESG-ansvarlige har siden lancering arbejdet hårdt på at få fonden certificeret med Nordens officielle miljømærke Svanemærket. Og det er en stolt direktør i Sydinvest, der i dag kan løfte sløret for Svanemærket. 

”Når vi ser rundt i samfundet, er bæredygtighed en af de grundpiller, der er allervigtigst lige nu, og det kræver store ændringer og investeringer i samfundet,” udtaler direktør Steffen Ussing. ”I Sydinvest har vi arbejdet med ansvarlige investeringer i mere end 10 år, og det er derfor med glæde, at vi kan offentliggøre Svanemærket på vores Sydinvest Bæredygtige Aktier.”

God proces siden lancering

Sydinvest Bæredygtige Aktier blev lanceret i marts, og det var hele tiden med Svanemærket for øje. Dette har også kunnet mærkes hos Miljømærkning Danmark, der har ansvaret for Svanemærket i Danmark.

”Man skal gennem en omfattende certificeringsproces for at få svanemærket en investeringsfond, og vi har i hele processen mærket et klart ønske hos Sydinvest om at få svanemærket fonden. Det er glædeligt, at Sydinvest nu er nået i mål og har fået certificeret fonden Bæredygtige Aktier” udtaler Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark. 

Video: Svanemærket aktiefond

Få et indblik i Sydinvests nye svanemærkede investeringsfond. Hør seniorporteføljemanager Michael Thomassen give en update på fonden.

Hvad indebærer Svanemærket på en fond?

For at få svanemærket en fond kræver det, at den lever op til 25 obligatoriske krav, der sikrer, at bæredygtigheden er i top. Blandt andet skal porteføljemanagerne påvise, at de laver aktive til- og fravalg blandt selskaberne baseret på kriterier for bæredygtighed.

”Det gode ved Svanemærket er, at man som investor kan sikre sig, at ens investering går i den retning, man har investeret efter. Man skal følge nogle ret skrappe krav for at få svanemærket en investeringsfond, og kravene bliver kun skrappere fremover,” fortæller Steffen Ussing.

”Svanemærket sætter barren højt, og den vil også blive flyttet endnu højere, da kravene regelmæssigt bliver evalueret og strammet på baggrund af den nyeste viden og udviklingen på markedet. Med den nye mærkning af Sydinvest Bæredygtige Aktier kan investorerne altså være sikre på en bæredygtig investering – og det er også ambitionen i årene fremover,” slutter Steffen Ussing.

Gå til fondsiden for Sydinvest Bæredygtige Aktier
Læs også

Gå til fondsiden for Sydinvest Bæredygtige Aktier

Læs artikel

Mere om Svanemærket

Er du interesseret i at vide mere om kravene til en svanemærket fond, kan du læse mere på sydinvest.dk/baeredygtighed eller på ecolabel.dk/opsparing.

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

4,1
Baseret på 9 anmeldelser