Sydinvest udbetaler udbytter
– kurserne falder

Visninger: 1644 Dato: 22. jan. 2019 kl. 08:00

Udbytterne trækkes automatisk fra i kurserne i dag (22/1) og udbetales efterfølgende til investorerne. Udbytterne vil være på investorernes konti den 24. januar 2019.

Udbytter betyder kursfald
Vi oplever hvert år flere investorer, der kontakter Sydinvest pga. kursfald i forbindelse med udbyttebetaling. Årsagen er ofte, at investorerne ikke er opmærksomme på, at vi har udbetalt udbytte. Når vi udbetaler udbytte, bliver der taget en del af formuen i afdelingerne og udbetalt til investorerne. Det vil sige, at investorerne får flere penge på kontoen, mens formuen i afdelingerne bliver mindre. Derfor vil kurserne falde med værdien af udbyttebetalingen.

I år udbetaler vi ca 700 mio. kr. i udbytter.
Du kan se de foreløbige udbytter her

Foreløbige udbytter
Størrelsen af udbytterne skal endelige godkendes af generalforsamlingen, der afholdes den 4. april 2019. Derfor er der mulighed for, at det udbetalte foreløbige udbytte fra januar kan blive justeret op som følge af generalforsamlingens endelige godkendelse. Hvis der er udbetalt for meget i januar, vil det blive betragtet som frivilligt udbytte.

Hvad med skatten?
Private investorer, der har investeret for frie midler i vores aktieafdelinger, bliver automatisk trukket 27 % i skat af udbyttebeløbene. For obligationsafdelingerne er det kun Virksomhedsobligationer HY 2019, hvor der tilbageholdes udbytteskat. Den tilbageholdte skat modregnes i din endelige skat. Det er bruttoudbyttet, der er angivet på din årsopgørelse fra SKAT – dvs. udbyttet før den tilbageholdte udbytteskat.
 

Af Michael Jessen, Sydinvest den 22. januar 2019.

Tilbage