06. mar. 2020 kl. 09:55
3130 visninger

Sydinvest vinder europæisk pris – igen

Sydinvest BRIK er for andet år i træk kåret som bedste fond i Europa inden for aktieinvesteringer på de nye markeder (Emerging Markets). Hvad fik investorerne i afkast i 2019?

European Funds Trophy kårede 5. marts 2020 de bedste investeringsfonde i Europa ved en ceremoni i Paris. Her fik Sydinvest BRIK Akk. for andet år i træk prisen for bedste europæiske fond i kategorien Emerging Markets-aktier. Fonden var i konkurrence med over 500 europæiske investeringsfonde.

”Vi er utroligt stolte over at modtage European Funds Trophy for andet år i træk. Selvom vi har haft hård konkurrence fra mange dygtige kapitalforvaltere i hele Europa, har vores strategi og lange erfaring på området givet os en fordel,”  udtaler afdelingsdirektør Niels Skovvart. ”Prisen er en stor anerkendelse af vores indsigt og specialisering på Emerging Markets-området. Det er en vigtig forudsætning for at kunne skabe de bedst mulige afkast til vores investorer.”

Investorer i Sydinvest BRIK Akk har da også kunnet nyde godt af afkastet i fonden. I 2019 var Sydinvest BRIK Akk den næstbedste fond i Sydinvest med et afkast på 28,6 %, og på fem års sigt har den givet et afkast på 51,4 % (pr. 1. marts). Sydinvest BRIK Akk investerer udelukkende i aktier fra de fire store Emerging Markets-lande: Brasilien, Rusland, Indien og Kina.

Bliv klogere på investering i Emerging Markets her


Baggrund for prisen
Det er fondens flotte resultater på både kort og lang sigt, der sikrede prisen, samt et fokus på risikoen i fonden. European Funds Trophy vurderer fondenes afkast hver måned over et 4-årigt forløb for at sikre et ensartet flot afkast. Sydinvest BRIK Akk. har i denne periode givet et afkast på 95,7 %, hvilket svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på 18,3 %.

”Aktiemarkederne i de fire BRIK-lande har generelt klaret sig bedre end markederne fra de øvrige Emerging Markets-lande,” forklarer Niels Skovvart. ”De seneste fire ud af fem år har BRIK-konceptet ligget foran det brede investeringsunivers på Emerging Markets.”

BRIK i 2020
Med Coronavirussens indtog er usikkerheden på markederne steget eksplosivt. Det går hurtigt ud over investeringer på Emerging Markets.
”Vi arbejder hårdt på at kunne vinde prisen igen næste år – og ikke mindst at sørge for et godt afkast til investorerne,” fastslår Niels Skovvart. ”Med de store usikkerheder, der er på markedet lige nu, er det dog svært at forudsige, hvordan året kommer til at gå.”

Af Anders Øhrberg Thrane, kommunikationskonsulent, Sydinvest

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

5
Baseret på 1 anmeldelser

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet