Sydinvest vinder europæisk pris

Visninger: 629 Dato: 12. mar. 2019 kl. 10:10

Sydinvest BRIK blev i Paris hædret som bedste europæiske fond inden for Emerging Markets-aktier.

European Funds Trophy kårede marts 2019 de bedste investeringsfonde i Europa til en ceremoni i Paris. Her fik Sydinvest BRIK Akk. prisen for bedste europæiske fond blandt over 500 fonde inden for kategorien Emerging Markets-aktier. Investorer i Sydinvest BRIK Akk har da også kunnet nyde godt af et flot afkast på 78,6 % de seneste 5 år.

”Vi er glade og stolte over at modtage European Funds Trophy 2019 for bedste fond inden for Emerging Markets-aktier. Vi har været i hård konkurrence med mange dygtige kapitalforvaltere i hele Europa, men vi er overbeviste om, at vores lange erfaring på området har gjort udslaget,” udtaler afdelingsdirektør Niels Skovvart. ”Vi ser prisen som en anerkendelse af vores indsigt og specialisering på Emerging Markets-området. Det er en vigtig forudsætning for at kunne skabe de bedst mulige afkast til vores investorer.”

 

Baggrund for prisen
Det var blandt andet fondens flotte resultater på både kort og lang sigt, der sikrede prisen, samt et fokus på risikoen i fonden. European Funds Trophy vurderer fondenes afkast hver måned over et 4-årigt forløb for at sikre et ensartet flot afkast. Sydinvest BRIK Akk. har i denne periode givet et afkast på 48,4 %, hvilket svarer til et gennemsnitligt årligt afkast på 10,4 %.

”BRIK-konceptet har klaret sig bedre end de nye aktiemarkeder de seneste fire ud af fem år,” forklarer Niels Skovvart. ”Det skyldes et skarpt fokus og en markant højere andel af midler investeret i Brasilien, Indien og Rusland i forhold til det brede investeringsunivers på Emerging Markets.

Af Anders Øhrberg Thrane, kommunikationskonsulent, Sydinvest


Se præsentationsfilm om Sydinvest BRIK:

Tilbage