14. sep. 2021 kl. 17:14
36 visninger

Tirsdagens obligationer: Kovending for renten efter USA-tal

Positivt overraskende amerikanske nøgletal for prisudviklingen i august forårsagede tirsdag en kovending i renteudviklingen på de globale obligationsmarkeder - også på det danske.

Frem mod offentliggørelsen af tallene midt på eftermiddag kravlede renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation op i minus 0,02 pct. eller 3 basispoint højere end lukkeniveauet mandag. Men da de amerikanske tal havde afsløret en lavere kerneinflation end ventet dykkede renten og sluttede handelsdagen i minus 0,05 pct.

De amerikanske kerneforbrugerpriser, der fraregner fødevare- og energipriserne, og som er det nøgletal, den amerikanske centralbank, Federal Reserve fokuserer på, steg 4,0 pct. på årsbasis i august mod 4,3 pct. på årsbasis i juli og en ventet stigning på 4,2 pct. ifølge Bloomberg News.

Inflationen i USA er i de seneste måneder steget markant og har dermed skabt bekymring for, at Federal Reserve vil fremskynde nedtrapning af de pengepolitiske stimuli. En aftagende inflation dæmper den bekymring

Derudover har Federal Reserve også udviklingen i beskæftigelsen at tage hensyn til, og her har de seneste nøgletal vist en mere skuffende udvikling.

Natten til onsdag lander vigtige kinesiske vækstnøgletal for detailhandlen og industriproduktionen i august.

.\\˙ MarketWireHenning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet