Tirsdagens obligationer: Udsigt til handelssnak vendte ik...

Dato: 13. aug. 2019 kl. 17:01
En mere positiv stemning blandt aktierne bredte sig med lynets hast ud på eftermiddagen tirsdag, uden at det for alvor forplantede sig blandt statsobligationerne, der igen endte med rentefald.

For den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme gav dagen et rentefald på 1 basispoint til minus 0,56 pct., og dermed blev bundrekorden fra i sidste uge tangeret.

Mandag kom der fornyet usikkerhed ind i markedet, da nye demonstrationer i Hongkong førte til yderligere spændinger og en midlertidig lukning af den internationale lufthavn.

Uroen var blot yderligere benzin på et i forvejen markant bål, hvor handelskrigen mellem USA og Kina og nervøsitet om brexit er de tungest vejende stykker brænde.

Og selv om der tirsdag kom håb om opblødning i handelskrigen med historier om samtaler mellem Kina og USA om to uger og en udskydelse af nogle af de senest offentliggjorte toldsatser fra USA, slog det ikke rigtigt igennem i obligationsmarkedet.

Fra nøgletalsfronten fik investorerne tirsdag blandede signaler, da en opgørelse midt på formiddagen viste en massiv skuffelse i det tyske ZEW-indeks i august, mens inflationstal fra USA senere på dagen viste sig stærkere end ventet blandt økonomerne ifølge estimater, som Bloomberg News havde indsamlet.

/ritzau/Finans

Tilbage