16. mar. 2023 kl. 11:58
71 visninger

Topdk./CEO: Opkøb en god mulighed for at få sundhedsforsi...

Topdanmark udnyttede muligheden for at få hurtig adgang til markedet for sundhedsforsikringer, da ejerne af Oona Health, der består af selskaberne Dansk Sundhedssikring, PrimaCare og DSS Hälsa, så sig om efter en ny ejer.

- Vi gjorde, hvad der skulle til for sikre vi kunne købe selskabet, siger administrerende direktør i Topdanmark Peter Hermann til MarketWire.

Normalt vokser Topdanmark organisk eller gennem partnerskaber, men nu var muligheden der for at vokse ved et opkøb. Og den blev taget.

- Det er ikke den måde, vi normalt vokser på, men da det er vigtigt at have sundhedsforsikringer i porteføljen, slog vi til, siger direktøren, der så opkøbet til 2,25 mia. kr. som en god mulighed for at få en god position på sundhedsforsikringsmarkedet, som Topdanmark efter frasalget af Topdanmark Liv ikke var repræsenteret på.

Med købet får Topdanmark en markedsandel gennem Dansk Sundhedsforsikring på 16 pct. af markedet for sundhedsforsikringer med et klik. Og bliver dermed blandt de store spillere på markedet sammen med Gjensidige, Tryg og Danica.

Dansk sundhedsforsikring kører videre, som navn.

- De gør det rigtigt godt, og vi vil gerne køre videre i deres navn, siger Peter Hermann.

På sigt ser han fordele i, at der kan udveksles ideer mellem de 530.000 privatkunder i Dansk Sundhedsforsikring og Topdanmarks 600.000 privatkunder.

- I første omgang er fokus på sundhedsforsikringer, men vi vil da kigge på, om der er nogle synergier i produktporteføljerne, siger direktøren.

- Vi skal da kigge ind i, om vi kan tilbyde vores kunder bedre muligheder, end de har i dag, men i første omgang er der fokus på sundhedsforsikringer, slår han fast.

Det synes en oplagt mulighed at kigge på at sælge Topdanmarks produkter til Dansk Sundhedsforsikrings kunder og vice versa.

Købet af Oona bliver finansieret ved at sænke det tidligere annoncerede udbytte på 53,5 kr. til 31 kr.

- Normalt udlodder vi vores unødige kapital til aktionærerne, men nu fik vi mulighed at købe et selskab, og så ville det være besynderligt at fastholde udbytte og bagefter gå ud efter kapital, siger Peter Hermann.

Han pointerer også, at "vores aktionærer gerne skulle få glæde få glæde af købet fremadrettet, da det er med til at understøtte vores forretning".

Købet skal godkendes af myndighederne, inden det kan gennemføres, men umiddelbart venter direktøren ikke problemer med det.

.\\˙ MarketWireClaus Mikkelsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet