25. nov. 2021 kl. 17:08
89 visninger

Torsdagens aktier: Ørsted og Vestas fik oprejsning i grøn...

Fristende udsalgspriser på aktier oven på voldsomme kursfald i begyndelsen af ugen fik torsdag investorerne til at hive nogle af de mest ramte akter ned af hylderne såsom Ørsted, Vestas og Demant.

Det danske eliteindeks, C25, sluttede med en gevinst på 1 pct. til 1925,18 efter fald på 3,2 pct. tirsdag og 0,2 pct. onsdag, hvor markedet især tirsdag virkede bekymret over voksende smittetal i Europa og rentestigninger på obligationsmarkedet.

Men markedet er lynhurtigt landet på benene igen, konstaterer chefhandler i Danske Bank Mads Zink.

Han peger på, at der i starten af ugen var nogle, der var nervøse for, om det kunne være starten på en længerevarende korrektion.

- Men det var altså bare et lille bump på vejen. De her bump kommer vi til at se flere af, som markedet er nu sammenlignet med for et halvt år siden, men der er kommet ro på igen, siger Mads Zink til MarketWire.

- Der er ikke rigtigt gode alternativer til aktier, og investorerne vælger altså nu igen at købe, fortsætter han.

Onsdag blev det seneste mødereferat fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggjort. Det viste, at chefgruppen diskuterede en mulig hurtigere afvikling af de kvantitative lempelser.

Men det formåede ikke at ødelægge stemningen onsdag i USA, og torsdag var det amerikanske marked lukket på grund af Thanksgiving.

- Det betyder, at der nok er udsigt til en flad udvikling på markederne de næste dage, og det gør bare, at stabiliteten kommer endnu mere tilbage i markedet, vurderer Mads Zink.

ØRSTED FIK BRUDT NEGATIV STIME

I toppen af C25 sluttede Ørsted 4,9 pct. højere i 871,80 kr. Også i resten af Europa gik investorerne på aktierov i defensive sektorer, herunder forsyningssektoren.

Og med fremgangen fik Ørsted brudt otte børsdages uafbrudt nedtur.

Vestas rettede sig 5,5 pct. til 225,40 kr. efter fald i begyndelsen af ugen oven på hackerangrebet i weekenden. Netcompany endte 1,2 pct. højere i 704 kr. efter et dyk tirsdag på 4,6 pct. oven i et fald på 3,9 pct. mandag. Og Demant steg 2,7 pct. til 323,60 kr. efter fald på sammenlagt 7,6 pct. ugens første tre børsdage.

- Jeg tror, at der nu er fokus på nogle af de aktier, der har fået flest klø. Og Danmark er jo et af de markeder med flest højmultiple aktier. Det er dem, der har fået flest klø, så vi ser også, at Danmark i dag præsterer bedre end Europa, siger Mads Zink.

ROCKWOOL GLED I MINUS

En undtagelse var Rockwool, der steg pænt i løbet af formiddagen, blot for at sive efter klokken 11, da ledelsen holdt telekonference om onsdagens kvartalsregnskab.

- Jeg ved ikke, om der kom så meget nyt frem. Men det er klart, at de kraftigt stigende inputpriser på elektricitet, naturgas og koks er med til at lægge pres på indtjeningsevnen. Og hvor de tidligere havde kommunikeret, at de regnede med at kunne kompensere for de stigende inputpriser via prisstigninger i fjerde kvartal, så er det ikke længere tilfældet, siger analysechef i Jyske Bank Janne Vincent Kjær.

Hun peger på, at Rockwool derfor er gået i gang med at indføre yderligere prisstigninger både i fjerde kvartal og i januar. Og det kan skabe usikkerhed om, hvordan den afsmittende effekt bliver på efterspørgslen.

Rockwool sluttede 4,5 pct. lavere i 2757 kr. oven i et minus på 2,9 pct. onsdag, hvor kvartalsregnskabet skuffede lidt målt på indtjeningen.

Med i bunden var også Chr. Hansen. Retten til et udbytte på 6,54 kr. fragik torsdag i Chr. Hansen-aktien, der dog nøjedes med et fald på 5,800 kr. eller 1,1 pct. til 506,80 kr. Danske Bank indledte ellers dækning af Chr. Hansen med anbefalingen "sælg" og et kursmål på 440 kr.

GREENMOBILITY KØBER HOLLANDSK SELSKAB

Blandt sidepapirerne annoncerede Greenmobility en aftale om at købe Fetch Carsharing i Holland. Aftalen gør Holland til det sjette land og Amsterdam til den 11. by, som delebilstjenesten føjer til sit verdenskort. Aktien faldt dog 0,9 pct. til 108 kr.

.\\˙ MarketWireJakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet