14. okt. 2021 kl. 17:26
36 visninger

Torsdagens obligationer: Rentefald trods lavere ledigheds...

Renterne fortsatte torsdag den nedadgående retning fra dagen før på trods af, at ledighedstallene i USA var lavere, end analytikerne havde ventet.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation faldt torsdag 6 basispoint til 0,07 pct. og fulgte således tendensen fra onsdag, hvor kommentarer fra Federal Reserve og højere end ventet inflation også sendte renten ned.

Det var ellers ventet, at et fald i antallet af nytilmeldte ledige ville have modsatte virkning på renten.

- Antallet af nytilmeldte ledige i USA faldt i sidste uge til tæt ved det laveste niveau i år. Et yderligere fald trækker i retning af lidt højere renter. Det samme gør overraskende høje producentpriser fra USA, lød forventningen fra Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar torsdag morgen.

Torsdag eftermiddag offentliggjorde USA ledighedstal for sidste uge, hvor 293.000 amerikanere meldte sig ledige for første gang mod ventet 320.000.

- Det er et tegn på, at det stadig går ganske godt på det amerikanske jobmarked. Virksomhederne har ikke længere brug for at reducere deres medarbejderstab, lød det efterfølgende fra Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

Også producentpriserne steg mindre end ventet med 0,5 pct. mod ventet 0,6 pct.

.\\˙ MarketWireMorten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet