24. nov. 2022 kl. 17:09
43 visninger

Torsdagens obligationer: Renter presset ned af USA-referat

Mildere rentesignaler fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i referatet onsdag aften fra seneste møde i bankens renteudvalg, FOMC, pressede torsdag renteniveauet på de europæiske obligationsmarkeder.

Den tiårige danske toneangivende statsobligation var på et tidspunkt nede i 2,06 pct., men sluttede dagen med en rente på 2,09 pct., som var 9 basispoint lavere end lukkeniveauet onsdag eftermiddag og 4 basispoint lavere end åbningsniveauet torsdag morgen. Og i øvrigt laveste niveau siden midten af september.

Referatet fra rentemødet viste, at et klart flertal i udvalget er stemt for et lidt lavere tempo i rentestigningerne fra Federal Reserve, der efter sine seneste fire rentemøder har hævet renten med 75 basispoint. Efter seneste rentemøde har udtalelser fra en stribe topfolk indikeret, at næste forhøjelse måske reduceres til 50 basispoint, og den antagelse bekræftes af referatet.

Ned gennem Europa sås rentefald på 9-10 basispoint på de store markeder i Frankrig og i Tyskland og på hele 13 point i Italien. Men den amerikanske rente lå stille og uden handel, fordi det amerikanske rentemarked var lukket torsdag på grund af helligdagen thanksgiving.

Fredag holder det amerikanske obligations- og aktiemarked halv fridag, og lukker dermed tidligere end normalt.

.\\˙ MarketWire

Henning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet