03. apr. 2024 kl. 15:49
58 visninger

USA/åbning: Tesla dykker mens tro på høje renter i længer...

Tesla fortsætter nedturen onsdag, efter at skuffende salgstal tirsdag gav aktien en kurslussing.

Det sker i et generelt negativt marked, hvor troen på høje renter i længere tid får handlerne til at holde igen og sender risikolysten på retur.

Ved åbningen dykker det teknologitunge Nasdaq-indeks mest med 0,3 pct., mens Dow Jones og S&P 500 falder marginalt.

Fokus er i denne uge rettet mod nøgletal for den amerikanske beskæftigelse, der kan sætte retningen for fremtidige rentetræk fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, med formand Jerome Powell i spidsen.

Allerede onsdag er der kommet et forvarsel i form af ADP-rapporten for det private jobmarked, mens det mest afgørende tal lander fredag, hvor den officielle jobrapport offentliggøres. ADP-rapporten viser en stigning på 184.000 job mod ventet 150.000 ifølge Bloomberg, mens fremgangen var 155.000 måneden forinden.

- Når man tænker på, at jobdata kan komme til at bekræfte forventningerne om høje renter i længere tid, så er det ikke så overraskende, at risikoappetitten er trukket i baggrunden, siger Jane Foley, chefstrateg hos Rabobank i London, ifølge Bloomberg News.

Indtil videre har flere nøgletal peget i retning af en robust økonomi, som kan lægge en dæmper på markedets forventninger til rentesænkninger, som ellers er det, mange investorer krydser fingrer for.

Den regionale chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Atlanta, Raphael Bostic, gentog onsdag, at han kun venter en enkelt rentenedsættelse i år. Han mener samtidig, at det er passende at vente til slutningen af året.

Tirsdag faldt det brede S&P 500-indeks med 0,7 pct., mens Dow Jones og Nasdaq tabte 1,0 pct.

TESLA STÅR TIL DYK

Aktien i elbilproducenten Tesla dykker 1,4 pct. ved åbningen onsdag, hvor aktien dermed bygger oven på nedturen fra dagen før.

Det er en skuffende opgørelse over leverancerne i første kvartal, der er forklaringen på tirsdagens dyk på 4,9 pct.

Teslas samlede leverancer i første kvartal var på 386.810 køretøjer mod ifølge Bloomberg News ventede 449.080 biler, og den forskel på 14 pct. er det største fejlskud, eller skuffelse, i selskabets historie.

I forvejen havde selskabet dog flaget for "mærkbart lavere" leverancer på baggrund af de højere renter, som fordyrer købernes finansiering, skriver Bloomberg News. Samtidig har koncernen været ramt af afbrydelser i produktionen i Berlin.

INTEL MED FALD

Intels foundry-forretning, som producerer mikrochips for andre virksomheder, tabte i 2023 endnu mere end året før.

Det bliver taget skidt imod af investorerne, der sender aktien ned med 6,4 pct.

Driftsunderskuddet i forretningsområdet er vokset til 7,0 mia. dollar fra 5,2 mia. dollar året før, skriver Reuters på baggrund af en meddelelse fra selskabet. Omsætningen faldt samtidig med 31 pct. til 18,9 mia. dollar.

BIOTEKSELSKAB STIGER TOCIFRET

Biotekselskabet Vanda Pharmaceuticals har fået godkendt sit middel Fanapt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration, til behandling af maniske eller blandingsepisoder hos personer med bipolar lidelse.

Godkendelsen sender aktien i biotekselskabet i vejret med 31 pct.

Virkemidlet i Fanapt, Iloperidon, er i forvejen godkendt til brug hos personer med skizofreni.

Her efter påsken har investorerne igen justeret på deres væddemål på den fremtidige centralbankrente i USA, og for første gang i lang tid er vurderingen i markedet, at 2024 vil byde på færre pengepolitiske lempelser, end Federal Reserve faktisk selv spår.

.\\˙ MarketWireTrine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her