03. apr. 2024 kl. 16:11
50 visninger

USA: ISM´s serviceindeks falder overraskende i marts - tr...

Et overraskende fald i de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM Services, har onsdag eftermiddag givet et pres ned på de amerikanske renter.

Indekset faldt i marts overraskende til 51,4 fra 52,6 måneden før, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News havde forudset en stigning til indeks 52,8.

I opgørelsen faldt de betalte servicepriser til indeks 53,4 - hvilket er det laveste niveau i fire år - fra 58,6 i februar. Her var der kun ventet et fald til 58,4.

En værdi over 50 indikerer stigende aktivitet, mens en værdi under 50 indikerer tilbagegang.

Lige efter offentliggørelsen faldt renten på de tiårige amerikanske statsobligationer faldet til 4,38 pct. fra 4,42 pct., men efter ti minutter er faldet reduceret til 4,40 pct.

ISM-indekset for servicesektoren bundede ud i april 2020 i 26,7 - som følge af coronakrisen - men satte mod slutningen af coronakrisen sat rekord af flere omgange - senest i november 2021 med 67,6.

ISM Service offentliggøres af Institute for Supply Management og er blandt de vigtigste indikatorer for aktiviteten i amerikansk økonomi.

Indekset, der er landsdækkende, er baseret på data indsamlet blandt indkøbschefer fra mange forskellige brancher. Respondenterne bliver blandt andet bedt om at vurdere forhold som beskæftigelse, nye ordrer, produktion, leverancer og priser.

.\\˙ MarketWireFlemming Thestrup Andersen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her