21. nov. 2023 kl. 06:32
34 visninger

USA/T-bond: Succesfuld auktion over nye statslån sendte l...

Der var ellers lagt op til mindre rentestigninger i den lange ende af kurven mandag, men en succesfuld auktion over nye, lange statsobligationer vidnede om solid efterspørgsel, og derfor vendte udviklingen til mindre rentefald for de længere papirer. Den korte rente tikkede derimod alligevel let op.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 2 basispoint til 4,42 pct., hvilket var 5 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. I løbet af mandagen blev den tiårige rente registreret i en bund i 4,41 pct. og en top i 4,49 pct.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente stige med 3 basispunkter til 4,91 pct.

Tirsdag morgen handles den tiårige amerikanske statsobligation med en rente på 4,40 pct. i Tokyo eller 7 basispoint lavere end niveauet ved danske børslukketid mandag eftermiddag.

Mandag og tirsdag sælger det amerikanske finansministerium obligationer for hele 249 mia. dollar, men særligt i fokus mandag var auktionen over statslån med en løbetid på 20 år for 16 mia. dollar.

Og den forløb godt med en lidt lavere rente ved auktionen end lige før, hvilket altså vidnede om en fin købelyst hos investorerne. Det skabte en positiv stemning markedet igennem og sendte også aktierne i USA yderligere opad.

- 20 års-auktionen fandt helt sikkert solidt med bud, især sammenlignet med at 30 års-auktionen gik så ringe for nogle uger siden, siger Ben Jeffery, rentestrateg hos BMO Capital Markets, til Reuters.

- Vi begynder at se stærkere tegn på efterspørgsel på varighed, og den positive udfladning af rentekurven resonerer med den reaktion.

Rentekurven, forskellen på den to- og den tiårige rente, er fortsat i minus og indikerer dermed stadig en recession forude. Den ligger dog nu i minus 49 point mod sin bund tidligere i år i negative 109 basispoint i marts.

Samlet set solgte finansministeriet mandag obligationer for 159 mia. dollar, mens 90 mia. dollar mere udestår for tirsdag.

.\\˙ MarketWireHenning Nielsen +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her