03. apr. 2024 kl. 13:54
50 visninger

USA/tendens: Tesla står til dyk mens tro på fortsat høje ...

Tesla ser ud til at fortsætte nedturen, når der åbnes for aktiehandlen i USA senere på dagen. Skuffende salgstal gav en kurslussing tirsdag, der ser ud til at holde ved onsdag.

Det sker i et generelt negativt marked, hvor troen på højere renter i længere tid får handlerne til at holde igen og sender risikolysten på retur.

Forud for åbningen dykker futures for de tre ledende indeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - alle med op til 0,3 pct.

Fokus er i denne uge rettet mod nøgletal for den amerikanske beskæftigelse, der kan sætte retningen for fremtidige rentetræk fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, med formand Jerome Powell i spidsen.

Allerede onsdag kommer et forvarsel i form af ADP-rapporten for det private jobmarked, mens det mest afgørende tal lander fredag, hvor den officielle jobrapport offentliggøres.

- Når man tænker på, at jobdata kan komme til at bekræfte forventningerne om høje renter i længere tid, så er det ikke så overraskende, at risikoappetitten er trukket i baggrunden, siger Jane Foley, chefstrateg hos Rabobank i London, ifølge Bloomberg News.

Indtil videre har flere nøgletal peget i retning af en robust økonomi, som kan lægge en dæmper på markedets forventninger til rentesænkninger, som ellers er det, mange investorer krydser fingrer for.

Tirsdag faldt det brede S&P 500-indeks med 0,7 pct., mens Dow Jones og Nasdaq tabte 1,0 pct.

TESLA STÅR TIL DYK

Aktien i elbilproducenten Tesla dykker 1,3 pct. i det amerikanske formarked onsdag, hvor aktien dermed kan bygge oven på nedturen fra dagen før.

Det er en skuffende opgørelse over leverancerne i første kvartal, der er forklaringen på tirsdagens dyk på 4,9 pct.

Teslas samlede leverancer i første kvartal var på 386.810 køretøjer mod ifølge Bloomberg News ventede 449.080 biler, og den forskel på 14 pct. er det største fejlskud, eller skuffelse, i selskabets historie.

I forvejen havde selskabet dog flaget for "mærkbart lavere" leverancer på baggrund af de højere renter, som fordyrer købernes finansiering, skriver Bloomberg News, og samtidig har koncernen været ramt af afbrydelser i produktionen i Berlin.

INTEL MED FALD

Intels foundry-forretning, som producerer mikrochips for andre virksomheder, tabte i 2023 endnu mere end året før.

Det bliver taget skidt imod af investorerne, der sender aktien ned med 4,4 pct. i formarkedet.

Driftsunderskuddet i forretningsområdet er vokset til 7,0 mia. dollar fra 5,2 mia. dollar året før, skriver Reuters på baggrund af en meddelelse fra selskabet. Omsætningen faldt samtidig med 31 pct. til 18,9 mia. dollar.

BIOTEKSELSKAB STIGER TOCIFRET

Biotekselskabet Vanda Pharmaceuticals har fået godkendt sit middel Fanapt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration, til behandling af maniske eller blandingsepisoder hos personer med bipolar lidelse.

Godkendelsen sender aktien i biotekselskabet i vejret med 26,4 pct. i det amerikanske formarked.

Virkemidlet i Fanapt, Iloperidon, er i forvejen godkendt til brug hos personer med skizofreni.

Her efter påsken har investorerne igen justeret på deres væddemål på den fremtidige centralbankrente i USA, og for første gang i lang tid er vurderingen i markedet, at 2024 vil byde på mindre pengepolitiske lempelse, end Federal Reserve faktisk selv spår.

.\\˙ MarketWireTrine Vestergaard +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail:finans@marketwire.dk, www.marketwire.dk

Hvordan vil du
vurdere artiklen?

Vær den første til at anmelde

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig her