USA/åbning: Fører den negative stemning videre

Dato: 14. aug. 2019 kl. 15:47
De amerikanske aktiebørser er fra åbningen onsdag smittet af den negative stemning fra Asien og videre over Europa.

Her har handlerne ladet sig påvirke negativt af nedslående makrotal fra Kina og Tyskland, og det samme gør deres amerikanske kolleger, der indledningsvist sender aktierne ned.

De tre store toneangivende aktieindeks, det brede S&P 500, teknologindekset Nasdaq og Dow Jones med de tungeste aktier peger entydigt nedad med fald på 1,7-1,9 pct. efter den indledende handel.

Dermed er den positive stemning, der prægede tirsdagens handel vendt. Tirsdag steg de amerikanske aktier efter nyheden om, at USA vil udskyde flere af de planlagte nye tariffer på kinesiske varer. Det overskyggede de mange usikkerhedsmomenter, som investorerne ellers skulle tage stilling til.

Men onsdag morgen viste det kinesiske detailsalg en skuffende udvikling med en stigning på 7,6 pct. på månedsbasis i juli, mens stigningen i industriproduktion begrænsede sig til 4,8 pct. Der var ventet stigninger på henholdsvis 8,6 pct. og 6,0 pct. ifølge Bloomberg News.

Og fra Tyskland kom der væksttal for økonomien i andet kvartal, som viste, at målt i forhold til kvartalet før skrumpede den tyske økonomi 0,1 pct. ifølge sæsonjusterede tal. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et fald på netop 0,1 pct.

Strateg Stephen Gallo i BMO Capital Markets udtaler til Reuters, at de globale investorer måske ikke opfatter tirsdagens udsættelse af tillægstold som er udtryk for reelt fremskridt i handelskrigen mellem USA og Kina, eller måske er de for optagede af fortsatte tegn på global økonomisk afmatning.

UHELDIGT FOR Finans

Tilbage