USA/åbning: GM trækker fra på dag hvor stemningen er vendt

Dato: 11. jan. 2019 kl. 15:46
Efter fem dage i træk med stigninger har piben fredag fået en anden lyd på Wall Street. S&P 500-indekset falder fra åbningen 0,5 pct., hvilket også gør sig gældende for Dow Jones-indekset, mens Nasdaq-indekset åbner 0,6 pct. lavere.

Torsdag startede de ledende amerikanske indeks også ud med fald, men efter fremgang til industri-, forsynings- og dagligvarersektoren og en vending for it-sektoren endte dagen med grønne tal.

Et af de selskaber, der fredag er i fokus, er General Motors, som stiger 6,5 pct. til 37,00 dollar. Bilkoncernen har inden markedets åbning løftet sine forventninger til både 2018 og 2019, kan Bloomberg News berette.

For det igangværende år ventes indtjening per aktie nu at blive mellem 6,50 og 7,00 dollar mod tidligere 5,92 dollar per aktie. I 2018 ventes indtjeningen nu at lande højere end det tidligere udmeldte spænd per aktie på 5,80 til 6,20 dollar.

Inden børsåbning er der kommet tal for den amerikanske kerneinflation i december. Den viste - helt som ventet blandt analytikerne - en stigning på 2,2 pct. på årsbasis.

NETFLIX ENESTE BLANDT FAANG I PLUS

Forsyningsselskabet PG&E er også i vælten fredag. Selskabet, der har fået negativt fokus siden slutning af 2018, da udstyr fra selskabet måske har spillet en rolle i store skovbrande i Californien, falder 4,6 pct. til 16,95 dollar.

Moody´s har torsdag aften dansk tid nedjusteret sin rating for selskabet med fire nøk - til junk.

Blandt FAANG-aktierne er der særligt fokus på Netflix, der stiger 1,8 pct. til 330,43 dollar. Streamingtjenesten har været under investeringsselskabet Raymond James´ lup, der har fundet anledning til at løfte sin anbefaling af aktien.

Anbefalingen er nu et "stærkt køb" mod tidligere "outperform", fremgår det af data fra Bloomberg News.

For de resterende af FAANG-aktierne - Facebook, Amazon, Apple og Googles moderselskab, Alphabet - er stemningen en anden. De falder således i niveauet 0,3-1,0 pct. med Alphabet nederst med et fald på 1,0 pct. til 1068,55 dollar.

Også kaffebarkæden Starbucks har været en tur igennem analytikernes excelark. Storbanken Goldman Sachs har sænket sin anbefaling af aktien til "neutral" fra tidligere "køb". Aktien falder 2,2 pct. til 62,78 dollar.

/ritzau/Finans

Tilbage