14. okt. 2021 kl. 15:36
80 visninger

USA/åbning: Grøn åbning efter positive bank- og sundhedsr...

De amerikanske aktiemarkeder vinder frem torsdag eftermiddag, efter at børserne er åbnet i USA.

Dow Jones stiger ved børsåbning 1,2 pct., det brede S&P 500-indeks løftes 1,0 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks øges 1,0 pct.Indeksene løftes blandt andet af flere bankregnskaber, der er offentliggjort torsdag, som må siges at stå i bankernes tegn.

Flere af landets storbanker har i hvert fald indledt årets tredje regnskabssæson med resultater over analytikernes forventninger.

Dertil er både Walgreens og Unitedhealth kommet med regnskab for henholdsvis fjerde og tredje kvartal - begge over analytikernes forventninger - og efter børslukning kan der ses frem til regnskab fra aluminiumsproducenten Alcoa.

Allerede før amerikansk børsåbning løftede Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, Morgan Stanley og US Bancorp sløret for kvartalets udvikling, der gik over forventning.

Investorerne belønner da også flere af aktierne i selskaberne ved børsåbning.

BANKRESULTATER OVER FORVENTNING

Bank of America kom ud af tredje kvartal med et overskud på 7,7 mia. dollar. Det er 58 pct. bedre end året før, fremgår det af bankens regnskab torsdag.

Også den amerikanske finanskoncern Wells Fargo overgik analytikernes forventninger i tredje kvartal. Banken leverede i kvartalet indtægter på 18,83 mia. dollar mod ventede 18,4 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg News.

US Bancorp overgik også forventningerne i tredje kvartal med et justeret resultat per aktie på 1,30 dollar mod ventet 1,15 dollar, og det samlede overskud blev således øget til 2028 mia. dollar fra 1580 mia. dollar i samme kvartal året forinden.

Morgan Stanley leverede ligeledes over analytikernes forventninger med en indtjening på 14,74 mia. dollar mod ventet 13,92 mia. dollar.

Som rosinen i pølseenden er Citigroup, der kom med regnskab torsdag eftermiddag, og som på linje med sine branchefæller har leveret bedre end ventet blandt analytikere.

Den justerede indtjening landede på 17,83 mia. dollar, mens estimater indsamlet af Bloomberg News pegede på en indtjening på 16,93 mia. dollar.

Indtjeningen per aktie blev 2,15 dollar mod ventet 1,79 dollar.

Bank of America stiger 3,0 pct., Morgan Stanley løftes 2,6 pct., Citigroup hæves med 1,1 pct., og Wells Fargo med 1,4 pct., mens US Bancorp bankes ned med 4,0 pct. ved åbning.

SUNDHEDSAKTIER DITTO

Den amerikanske sygekasse Unitedhealth, der driver USA´s største sundhedsforsikring, har i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal opjusteret forventningerne til året.

I kvartalet slog sygekassen dertil analytikernes forventninger målt på både omsætning og indtjening.

Aktien stiger 6,0 pct. ved åbning.

Også apotekskæden Walgreens Boots Alliance slog i analytikernes forventninger til årsregnskabet, som selskabet har offentliggjort torsdag.

Regnskabet blev løftet af bedre butikssalg i både USA og Storbritannien, i takt med at coronarestriktionerne er blevet lempet, og ikke mindst at apotekskæden har stået for vaccinationer mod covid-19.

Det sammenlignelige salg steg 8,8 pct. i fjerde kvartal, hvor vaccinationerne bidrog med en stigning på 485 basispoint, skriver Reuters.

Walgreens realiserede en omsætning på 34,26 mia. dollar mod ventet 33,30 mia. dollar.

Resultatet belønnes af investorerne, og aktien stiger 1,0 pct. kort efter børsåbning.

Den amerikanske aluminiumsproducent Alcoa er aktuel med regnskab for tredje kvartal efter amerikansk børslukketid, men allerede inden børserne er åbnet, ligger aktien i plus med 0,2 pct.

Imens har McDonalds ifølge CNBC luftet planer om i samarbejde med Beyond Meat at udbrede sin kødfri burger McPlant i flere af kædens amerikanske restauranter i delstaterne Texas, Californien, Iowa og Louisiana.

Det har givet investorerne planteblod på tanden, og Beyond Meat stiger 3,6 pct. efter åbning, mens McDonalds vinder 0,3 pct.

.\\˙ MarketWireMorten Frederik Heltoft +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Mest læste artikler

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet