USA/åbning: Lowe´s belønnes for flotte salgstal i ny stær...

Dato: 20. maj. 2020 kl. 15:45
Wall Street er klædt i grønt fra starten af onsdagens handel, hvor investorerne fortsat synes at have en tyrkertro på, at økonomien lynhurtigt vil genrejse sig efter coronakrisen.

Det sker, selv om flere eksperter vurderer, at det kan tage lang tid.

- Vi faldt ned som et V, men vi kommer ikke op igen som et V, siger Randall Kroszner, der var blandt topfolkene hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, under finanskrisen, til CNN Business.

- Det kommer til at tage lang tid at komme sig helt for økonomien, fordi der er fundamentale ændringer på vej. Måden, folk forbruger, rejser og arbejder på, kommer til at ændre sig, fortsætter Kroszner, der nu er professor hos University of Chicago Booth School of Business.

Men det virker aktiemarkedet ikke så bekymret for, og siden bunden i marts er de store indeks igen braget op, og særligt Nasdaq-indekset nærmer sig i USA igen rekord.

I onsdagens tidlige handel er der mere fremgang, idet S&P 500-indekset stiger 1,3 pct., Nasdaq-indekset løftes 1,4 pct., og Dow Jones-indekset går 1,2 pct. frem.

DETAILKÆDER I FOKUS EFTER REGNSKABSTAL

Blandt enkeltaktierne er der onsdag opmærksomhed til blandt andet Lowe´s, der gør sig inden for blandt andet maling, byggematerialer samt køkken- og badeværelsesudstyr.

Selskabet har i sit første kvartal 2020/21, der sluttede med udgangen af april, kunnet mærke en sand gør-det-selv-bølge, fordi mange har arbejdet hjemmefra og generelt været meget hjemme under udbruddet af coronavirus.

Lowe´s kunne i første kvartal rapportere en vækst i det sammenlignelige salg - salget i butikker, der har været åbne i mindst 12 måneder - på 11,2 pct. mod en fremgang på 3,5 pct. i samme kvartal sidste år.

Det var samtidig også markant bedre end ventet blandt analytikerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter en salgsvækst på 4 pct.

Det kan investorerne godt lide, og Lowe´s-aktien stiger med 3,4 pct. til 120,62 dollar i den tidlige handel.

Detailkæden Target er i den modsatte grøft og falder med 1,2 pct. til 121,80 dollar fra start, efter at regnskabet for det forskudte første kvartal også her ellers viste godt gang i salget.

Det sammenlignelige salg hos Target steg i kvartalet, der sluttede med udgangen af april, 10,8 pct. mod en ventet fremgang på 7,5 pct. blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Den justerede indtjening per aktie ramte 0,57 dollar, og også det overgik konsensus i markedet, der lød på 0,46 dollar.

Lidt malurt i bægeret var der dog også, i form af at en større del af selskabets salg nu kommer fra fødevarer og husholdningsartikler, der har en lavere margin end flere andre varenumre.

Det sendte bruttomarginen 4,5 pct.point ned til 25,1 pct. i første kvartal, hvilket var et større fald end ventet.

/ritzau/Finans

Tilbage

Ny investeringsmulighed med lav volatilitet

Sydinvest lancerer den 11. maj 2020 en ny global aktiefond, der investerer i aktier med lav volatilitet.

Læs mere her