25. jan. 2023 kl. 15:43
80 visninger

USA/åbning: Microsoft tynger på rød dag

Afdæmpede meldinger fra Microsoft har taget pynten af det amerikanske aktiemarked fra åbningen onsdag, hvor særligt det teknologitunge Nasdaq-indeks er under pres.

Nasdaq bakker fra åbningen med 1,9 pct. efterfulgt af S&P 500, der ligger 1,3 pct. lavere, mens Dow Jones-indekset taber 0,8 pct.

Microsoft er med til at gøre forskellen onsdag, hvor aktien dykker 3,5 pct. i de første minutters handel.

Selskabet præsenterede tirsdag efter børslukketid regnskab for sit forskudte andet kvartal, og det blev umiddelbart vel modtaget, da det viste en bedre udvikling i cloud-forretningen end ventet.

Men stemningen vendte lidt senere, da finansdirektør Amy Hood, fortalte, at væksten i salget på Azure-cloud-platformen i indeværende kvartal vil aftage med 4-5 pct.point i forhold til væksten i andet kvartal, der var i midten af 30´erne.

For at gøre ondt værre har Microsoft været ramt af tekniske problemer, der onsdag har gjort det svært at tilgå Azure-platformen samt programmer såsom Outlook, Teams og Sharepoint. Problemerne skal dog nu være løst.

STORE NAVNE UNDER PRES

Blandt de øvrige store navne smitter Microsofts nedtur tilsyneladende af.

Apple falder 2 pct., Amazon dykker 3,8 pct., og Tesla smider 2,4 pct.

Teslas fald kommer, på trods af at børshuset Morgan Stanley har udnævnt Tesla til sin favoritaktie i elbilmarkedet. Kursmålet er godt nok skåret, men fra 250 dollar til 220 dollar, hvilket afspejler et solidt potentiale sammenlignet med kursen i formarkedet, hvor Tesla kan fås for 141,86 dollar.

Onsdag er også chipproducenten Texas Instruments til eksamen efter sit regnskab for kalenderårets fjerde kvartal.

Texas så i perioden salget bakke godt 3 pct. til 4,67 mia. dollar, men analytikerne havde frygtet et fald til 4,61 mia. dollar. Det var første gang siden 2020, at der var en tilbagegang i kvartalsindtægterne.

- Indtægterne faldt 11 pct. sekventielt og 3 pct. på årsbasis. Som vi ventede, afspejler vores resultater svagere efterspørgsel i alle slutmarkeder med undtagelse af automotive, hed det i regnskabet.

Det justerede overskud per aktie blev på 2,13 dollar, og det var bedre end konsensusestimatet på 2,01 dollar ifølge Bloomberg News.

Texas-aktien falder ikke desto mindre 0,7 pct. fra åbningen.

BOEING OG US BANCORP I HVER SIN RETNING EFTER REGNSKABER

Den amerikanske finanskoncern US Bancorps regnskab viser højere end ventede nettorenteindtægter og indtjening i fjerde kvartal.

Den justerede indtjening per aktie landede på 1,20 dollar mod ventet 1,04 dollar, og aktien stiger 3,6 pct. fra åbningen.

Modsat falder Boeing 1 pct. i den tidligere handel i slipstrømmen af sit regnskab. Det viser et underskud på 634 mio. dollar i fjerde kvartal.

Til gengæld er de frie pengestrømme positive i 2022, hvilket ikke er set siden 2018. Og Boeing fastholder sine mål for 2023, skriver Reuters.

Der er onsdag også kommet regnskaber fra Abbott, der blandt andet laver medicinsk udstyr, samt Kimberly-Clark, der tjener penge på blandt andet Kleenex og toiletpapir.

Abbott landede et overskud per aktie på 1,03 dollar mod ventet 0,91 dollar ifølge Bloomberg, men aktien falder 1 pct.

Endnu værre går det Kimberly-Clark, der dratter 3,5 pct. efter sit regnskab. Det skyldes ifølge Bloomberg News et væsentligt dyk på 7 pct. i selskabets volumener. Indtjeningen per aktie levede derimod op til forventningerne og landede på 1,54 dollar mod ventet 1,51 dollar ifølge Bloomberg.

BIOTEKAKTIE TIL VEJRS

I bioteksektoren er Cidara Therapeutics på den grønne gren og stiger 23 pct., efter at et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse har anbefalet at godkende lægemidlet Rezafungin til behandling af en sjælden svampeinfektion.

.\\˙ MarketireJakob Dalskov +45 33 30 80 60 Marketwire, E-mail: finans@marketwire.dk , www.marketwire.dk

Skal vi holde dig orienteret?

Så tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende nyt fra investeringsmarkedet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet